Lemon curd zelf maken recept
Typisch Engels- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
Dit typisch Engelse recept is absoluut een aanrader. Lemon curd wordt vaak op een sandwich of scone gesmeerd maar is ook heerlijk in een Engelse lemon meringue pie. Ga zelf lemon curd maken, ’t is makkelijk en leuk.
Wat is lemon curd
Als je zelf lemon curd gaat maken is het handig als je weet wat het is – een zoetzure crème op basis van citroen, boter, ei en suiker – en wat je nodig hebt. De lemon curd eet je vaak met scones, als een jam.
Bereidingswijze
- Rasp de schil van de citroenen en pers het sap eruit. Smelt de boter au-bain-marie en meng de suiker, de citroenrasp en sap er doorheen.
- Haal de kom even van het vuur. Klop de eieren los en meng ze door het citroenboter mengsel. Zet even terug op laag vuur en blijf kloppen (zo’n 15 minuten) tot vla-dikte.
- Wil je een gladde lemon curd? Zeef dan nog even dan weet je zeker dat je stukjes citroenschil achter blijven. In de koelkast zal deze verder opstijven.
Geniet van je zelfgemaakte lemon curd.