Zelf lemon curd maken doe je zo!
Dit typisch Engelse recept is absoluut een aanrader. Lemon curd wordt vaak op een sandwich of scone gesmeerd, maar is ook heerlijk in een Engelse lemon meringue pie. Ga zelf lemon curd maken, het is makkelijk en leuk.
Als je zelf lemon curd gaat maken, is het handig om te weten wat het is: een zoetzure crème op basis van citroen, boter, ei en suiker. Lemon curd eet je vaak met scones, als een soort jam.
Tip: blijf goed roeren na het toevoegen van het ei, je wil niet dat het ei een scrambled egg gaat worden, blijf je roeren (op laag vuur) dan voorkom je dat.
Ingrediënten
- 2 citroenen biologisch
- 75 gr boter
- 2 eieren vers
- 100 gr witte basterdsuiker
Instructies
- Rasp de schil van de citroenen en pers het sap uit.
- Smelt de boter au-bain-marie en meng de suiker, citroenrasp en sap erdoor.
- Haal de kom even van het vuur. Klop de eieren los en meng ze door het citroenbotermengsel.
- Zet terug op laag vuur en blijf kloppen (ongeveer 15 minuten) tot het mengsel de dikte van vla (rond de 80-85 graden mocht je een thermometer hebben) heeft bereikt.
- Als je een gladde lemoncurd wilt, zeef het mengsel dan om zeker te zijn dat er geen stukjes citroenschil achterblijven. Laat de curd verder opstijven in de koelkast.
Geniet van je zelfgemaakte lemoncurd.
Deze jam van kersen is ook erg lekker!
Favoriet: wentelteefjes van stokbrood met lemon curd.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?