Lemon pepper chicken (kipborrelhapje)

Lemon pepper chicken (kipborrelhapje)

In de Verenigde Staten is dit hapje super bekend, en we begrijpen waarom. Lemon pepper chicken is om je vingers bij af te likken. Sappige kip met een frisse marinade van citroen en peper, met een krokante korst en een botersausje. Deze kip smaakt net zo goddelijk als dat 'ie klinkt. Perfect tijdens de borrel of als je een avondje wil snacken.

We gebruiken voor dit recept lemon pepper-kruiden. Die kun je vinden in de internationale toko's, maar we zien deze kruiden ook steeds vaker in supermarkten opduiken. Zo'n potje kun je trouwens voor nog veel meer gebruiken. Denk aan visrecepten, pastarecepten en zelfs popcorn! Kopen dus!

Maak ook eens: tsukune, dat zijn Japanse kippengehaktballetjes.

 

Lemon pepper chicken

Lemon pepper chicken

5 van 1 stem
Recept afdrukken
In de Verenigde Staten kun je dit hapje overal kopen: lemon pepper chicken. Dat is sappige kip met een frisse smaak en een krokant jasje!
Gang Hapjes
Keuken Amerikaanse recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 1 uur 10 minuten
Totale tijd 1 uur 20 minuten
Porties 20 hapjes
calorieën 174

Ingrediënten

  • 800 gr kippenvleugels of kipborrelhapjes
  • 60 ml olijfolie
  • 2 el citroen peperkruiden
  • 4 el citroensap
  • 2 teentjes knoflook
  • zout
  • peper
  • 100 gr bloem
  • olie om in te frituren om in te frituren
  • 50 gr boter

Instructies

  • Meng in een grote kom olijfolie, 3 el citroensap, citroenrasp, 1 teentje knoflook (fijngehakt), 1 el lemon pepper-kruiden, zout en zwarte peper. Dit is de marinade van de lemon pepper chicken. Voeg de kip toe en meng goed, zodat alle vleugels zijn bedekt. Laat minimaal 1 uur marineren.
  • Verhit de olie in een diepe pan of frituurpan tot 180 graden.
  • Voeg de bloem toe in een diepe kom, samen met overgebleven eetlepel citroen peperkruiden en roer door elkaar. Doe daarna de gemarineerde kip in de kom en schep om. Zorg ervoor dat alle kip gelijkmatig bedekt is.
  • Frituur de lemon pepper chicken 8 tot 10 minuten in de hete olie tot ze aan beide kanten goudbruin en knapperig zijn.
  • Verhit ondertussen in een hapjespan de boter samen met overgebleven knoflook, 1 el citroensap, zout en peper. Roer tot de boter is gesmolten, en je een mooie saus hebt.
  • Voeg de gefrituurde kip toe aan de saus en schep het geheel goed om, zorg dat alle kip is bedekt met de saus.
  • Serveer de lemon pepper kip op een mooie schaal met eventueel een paar plakjes citroen.

Tip: je kunt de lemon pepper chicken ook een nachtje laten marineren, dan wordt 'ie nog lekkerder! Hierdoor kun je 'm ook goed van tevoren bereiden. Zorg wel dat je de kip pas op het einde frituurt, zodat 'ie lekker knapperig blijft.

Nog meer: Amerikaanse recepten.

Lemon pepper chicken

Maak ook eens: gekruide kip uit de oven.

Lemon pepper chicken

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Kookboek Happy Holy Belly november 2024
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024