Lemon posset recept
Lemon posset is een klassiek Engels nagerecht, een soort citroenpudding die heel snel en simpel zelf te maken is. Laat het wel een paar uur opstijven in de koelkast, dus het is perfect om 's ochtends al voor te bereiden.
Met dit dessertrecept kun je eindeloos variëren met fruit als topping. Wij houden van blauwe bessen, maar aardbeien, frambozen of mango zouden ook perfect passen. Feestelijk als nagerecht, vooral als je er een klein, knapperig amandelkoekje bij serveert om in te dopen. Zeker een succes!
Ook lekker: Italiaanse amandelcake met limoncello.
Ingrediënten
- 2 citroenen het rasp en 100 ml sap
- 500 gr crème fraîche
- 125 gr fijne suiker
- snuf nootmuskaat optioneel
Optioneel
- 2 el blauwe bessen
- koek, cantuccini
Instructies
- Was de citroenen en maak fijne rasp van de schil. Pers de citroenen daarna uit.
- Meng het sap, de rasp en de suiker in een pannetje op laag vuur. Breng het mengsel net aan de kook tot de suiker is opgelost en haal van het vuur maar houd wel warm.
- Doe de crème fraîche in een andere pan samen met de nootmuskaat en maak warm op laag vuur. Roer af en toe om en breng langzaam aan de kook. Schenk nu het warme citroenmengsel erbij en meng deze twee goed door elkaar.
- Schenk de citroenroom door een zeef in een kan en schenk in mooie glaasjes. Zet weg in de koelkast en laat dit toetje minimaal vier uur opstijven.
Tof toetje van citroen en room (crème fraîche is eigenlijk een mooi Frans woord voor verse room) dat je in een handomdraai maakt met slechts drie ingrediënten.
Ook lekker: panna cotta met witte chocolade en passievrucht.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Heerlijk, makkelijk om te bereiden en niet te zoet, dat gaan we vaker maken!
Goed te lezen Nadja, ’t is een favoriet nagerecht, thx!