Lemon posset recept
Citroen en koekjes- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 4 uur
- Klaar in: 4 uur 15 min
- Kcal: 470
Lemon posset is een klassiek Engels nagerecht, het is een soort van citroen pudding wat heel snel en simpel zelf te maken is. Wel nog even een paar uur opstijven in de koelkast, dus perfect om in de ochtend vast voor te bereiden.
Lemon dessert
Met dit dessert recept kan je eindeloos variëren met topping van fruit. Blauwe bessen daar hou ik van maar aardbeien, frambozen of mango zou ook perfect passen! Feestelijk als nagerecht, serveer een klein knapperig koekje met amandelen hierbij, lekker dopen, zeker een succes!
Bereidingswijze lemon posset maken
- Was de citroenen en maak fijne rasp van de schil. Pers de citroenen daarna uit.
- Meng het sap, de rasp en de suiker in een pannetje op laag vuur. Breng het mengsel net aan de kook tot de suiker is opgelost en haal van het vuur maar houd wel warm.
- Doe de crème fraîche in een andere pan samen met de nootmuskaat en maak warm op laag vuur. Roer af en toe om en breng langzaam aan de kook. Schenk nu het warme citroenmengsel erbij en meng deze twee goed door elkaar.
- Schenk de citroenroom door een zeef in een kan en schenk in mooie glaasjes. Zet weg in de koelkast en laat dit toetje minimaal vier uur opstijven.
Serveer met blauwe bessen of ander fruit en knapperige (amandel) koekjes.
Ook lekker: Panna cotta met witte chocolade en passievrucht.
Heerlijk, makkelijk om te bereiden en niet te zoet, dat gaan we vaker maken!
Goed te lezen Nadja, ’t is een favoriet nagerecht, thx!