Lemon posset recept

Citroen en koekjes
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 4 uur
  • Klaar in: 4 uur 15 min
Naar het recept

Een klassiek Engels dessert, een soort van citroen pudding wat heel snel en simpel zelf te maken is. Wel nog even een paar uur opstijven in de koelkast, dus perfect om in de ochtend vast voor te bereiden.

Lemon dessert

Met dit dessert recept kan je eindeloos variëren met topping van fruit. Blauwe bessen daar hou ik van maar aardbeien, frambozen of mango zou ook perfect passen! Ook leuk met valentijn als nagerecht, serveer een klein knapperig koekje met amandelen hierbij, lekker dopen, zeker een succes!

Ingrediënten

  • 2 citroenen, rasp en 100 ml sap
  • 500 gr crème fraîche
  • 125 gr fijne suiker
  • snuf nootmuskaat

Optioneel:

  • handje blauwe bessen
  • koekjes, cantuccini

Bereidingswijze lemon posset maken

  1. 1Was de citroenen en maak fijne rasp van de schil. Pers de citroenen daarna uit.
  2. 2Meng het sap, de rasp en de suiker in een pannetje op laag vuur. Breng het mengsel net aan de kook tot de suiker is opgelost en haal van het vuur maar houd wel warm.
  3. 3Doe de crème fraîche in een andere pan samen met de nootmuskaat en maak warm op laag vuur. Roer af en toe om en breng langzaam aan de kook. Schenk nu het warme citroenmengsel erbij en meng deze twee goed door elkaar.
  4. 4Schenk de citroenroom door een zeef in een kan en schenk in mooie glaasjes. Zet weg in de koelkast en laat dit toetje minimaal vier op stijven.

Serveer met blauwe bessen of ander fruit en knapperige (amandel) koekjes.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...