Linzensoep met Griekse yoghurt
Met rode linzen- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 40 min
Dit recept voor linzensoep met Griekse yoghurt is super simpel, vullend en gewoon lekker. Eet met een stuk donker brood.
Pittige rode linzensoep
Voeg een gedroogde chilipeper toe voor een pittige rode linzensoep variant, ook kan je het paprikapoeder vervangen voor een paprikapoeder pikant. Wat gehakte koriander door de Griekse yoghurt topping maakt de soep helemaal af.
Linzensoep maak je zó
- Snij de ui en wortel klein, schil en snij de knoflook fijn. Fruit samen in hete olijfolie in een grote pan. Voeg de komijn en paprikapoeder toe, roer door en bak kort op laag vuur. Roer de tomatenpuree door het mengsel en bak nog 2 minuten mee.
- Was de linzen, voeg samen met de bouillon toe en laat 20 minuten zacht koken. Pureer de soep met een staafmixer. Breng de linzensoep op smaak met verse peper. Serveer met een dot Griekse yoghurt, eventueel wat citroen en bladpeterselie.
Super makkelijk, Linzensoep maak je zó! Eet met een lekker stuk (zelfgebakken) brood.
Meer linzensoep met komijn, kurkuma en laurier.
Recente recepten en artikelen
Wat vind je van het recept?