Luchtig geklopte boter

Luchtig geklopte boter

Luchtig geklopte boter met een subtiele mosterdsmaak – een eenvoudig en snel recept om zelf een heerlijk smeersel te maken voor op brood. Door de boter zacht en luchtig op te kloppen, krijg je een romige, bijna witte boter met een mooie, luchtige structuur. Het grove zeezout zorgt voor een lichte 'crunch' en maakt de opgeklopte boter af. Perfect voor bij een borrel of als smaakmaker bij het eten.

Net even anders dan gewone (room)boter of kruidenboter: het smeert makkelijk en je kunt er eindeloos mee variëren.

Ken je de boterplank-trend? Een ‘butter board’ zoals op TikTok: een plank vol luchtig geklopte boter, royaal bestrooid met zeezout en krachtige smaakmakers. Perfect om te delen en naar eigen smaak af te maken met kruiden, specerijen of zelfs eetbare bloemen.

Tips:
- Klop de boter met een handmixer totdat hij bijna wit kleurt en licht van structuur wordt.
- Proef en voeg het grove zeezout toe naar eigen smaak, voor een extra bite.
- Wil je variëren? Voeg verse kruiden zoals bieslook of een beetje knoflook toe voor extra smaak.
- Room kan een extra romigheid toevoegen, maar is niet nodig om de boter luchtig te maken.

Opgeklopte roomboter met gepofte knoflook is bij ons op de redactie meest favoriet!
(Knoflook poffen: snijd de bovenkant van een bol knoflook af, besprenkel met olijfolie en bak 30 minuten in een oven die voorverwarmd is op 200 graden, totdat de knoflook zacht en goudbruin is.)

Opgeklopte boter

Opgeklopte boter

3.6 van 9 stemmen
Recept afdrukken
Een heerlijk smeersel voor op een stuk brood: zachte luchtige boter, subtiel gekruid met mosterd. Recept om gemakkelijk zelf opgeklopte boter te maken.
Gang Bijgerecht
Keuken Hollandse recepten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 10 minuten
Porties 3 personen
calorieën 240

Ingrediënten

  • 100 gr roomboter
  • 2 tl mosterd
  • zeezout grof

Instructies

  • Zorg dat de boter op kamertemperatuur is, zodat hij zacht genoeg is om luchtig te kloppen.
  • Doe de boter in een mengkom, voeg de mosterd toe en begin met boter opkloppen.
  • Klop de boter met een handmixer tot hij bijna wit van kleur is en een lichte, luchtige structuur heeft.
  • Voeg het grove zeezout naar smaak toe en roer de opgeklopte boter nog kort door.

Zo maak je de lekkerste boter!
Smeer lekker dik op een stuk zelfgebakken brood – ideaal voor bij de gourmet! Zo wordt gourmetten nog leuker en origineler. Perfect voor een unieke twist op je gourmetavond!

Ook heerlijk om erbij te serveren: rucolapesto als extra smeersel voor op brood.

Geklopte boter
Luchtige boter

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

3.56 from 9 votes (9 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly februari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025