Luchtige chocoladecake

Luchtige chocoladecake

Met chocolade stukjes
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 40 min
  • Klaar in: 50 min
  • Kcal: 180

Luchtige chocoladecake met chocolade stukjes zó gemaakt! Zacht en smeuïge cake gemaakt van rijstmeel. Deze chococake maak je in een handomdraai klaar. Echt ’n makkelijk recept.

Cake met topping

Cake met topping maakt ’t extra lekker. Er kan van alles op varieer met je eigen favorieten, heerlijk toch?! ’n Makkie.

Ingrediënten

  • 80 gr margarine
  • 100 gr donkere basterdsuiker
  • 3 eieren
  • 80 gr pure chocolade
  • 180 gr rijstmeel
  • 16 gr bakpoeder
  • 50 ml havermelk
Luchtige chocoladecake simpel recept

Chococake met stukjes

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden, klop de eieren met de suiker in een kom. Voeg het meel en bakpoeder toe, meng verder en schenk de melk erbij samen met de margarine.
  2. Hak de chocolade in stukjes en meng als laatst mee. Schenk ’t beslag in een ingevette vorm naar keuze. Bak zo’n 40 minuten. Check met een prikker, is deze droog? Dan is de chococake gaar. Haal de luchtige cake uit de oven en laat afkoelen in de vorm.

Chococake met stukjes zó maak je ’t. Eet met een topping naar keuze, pindakaas of chocopasta, blauwe bes en granaatappelpitjes of lekker zó uit de hand.

Meer chocolade? Dit is ook een aanrader!

Beoordeling: 3.0. van 5 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024