Maaltijdsalade met kip, komkommer en pijnboompitten

Maaltijdsalade met kip, komkommer en pijnboompitten

  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min

Heb je trek in een frisse en voedzame maaltijd? Probeer deze maaltijdsalade met kip, komkommer en pijnboompitten dan eens. Dit recept is ontzettend eenvoudig, waardoor je in een handomdraai een heerlijke maaltijdsalade op tafel kunt zetten.

Of het nou regent buiten of de zon schijnt, wat voor een weer het ook is, met sla krijg je gegarandeerd de zomer in je hoofd. Deze salade met kip is super simpel!

Ook lekker: maaltijdsalade met ham en oude kaas.

Ingrediënten

  • 350 gr kipfilet
  • 200 gr pasta
  • 4 el pijnboompitten
  • 150 gr ijsbergsla
  • 150 gr rucola
  • 1 komkommer

Maaltijdsalade kip

  1. Zet een pan met water op het vuur, wanneer deze kookt, voeg je de pasta toe.
  2. Snij de kip in blokjes. Zet een koekenpan op en bak hierin de pijnboompitjes tot dat deze mooi bruin zijn en hou ze apart. Doe in dezelfde pan wat olijfolie en bak de kipblokjes in de koekenpan tot ze goudbruin en gaar zijn.
  3. Snij de komkommer in plakjes. Voeg ook de rucola en stukjes komkommer toe aan de kom. Laat de kip en de pasta afkoelen en voeg het dan pas toe aan de sla, anders wordt de salade slap.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie Maak kans op het kookboek Holly hapy belly december
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Najaarseditie 2024