Macaroni met geroosterde bloemkool en parmezaan
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 35 min
- Kcal: 390
Macaroni geroosterde bloemkool en parmezaan met sardientjes in citroen en kappertjes lekker en gezond. Macaroni, fusilli en penne zijn perfect voor dit pasta recept. 'n Simpel pasta gerecht met bloemkool uit de oven.
Snelle macaronischotel
Deze snelle macaronischotel maak je met ingrediënten uit je voorraadkast. Voeg verse bloemkool toe en voilà, je likt je vingers af! Gebruik de sardines in olijfolie met citroen van Fish Tales, deze variant in olijfolie is geschikt voor warme bereidingen. 't Is lekker fris met een vleugje citroen.
Pasta met sardines en geroosterde bloemkool, een must-try!
Pasta met sardientjes
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Was en snij de bloemkool in kleine roosjes en spreid ze uit over de bakplaat. Meng de bloemkool met voldoende olijfolie en wat zout. Rooster in zo'n 20 minuten gaar in de oven.
- Kook de macaroni ondertussen volgens de aanwijzingen op de verpakking. Smelt de boter in een grote koekenpan op halfhoog vuur, tot 't begint te schuimen.
- Bak de sardines met olie en al in de boter tot de sardientjes uit elkaar vallen. Pel en pers de knoflook en meng samen met de kappertjes bij de sardines en laat nog even kort op laag vuur sudderen.
- Voeg de macaroni toe aan het sardientjes mengsel en schep op samen met de geroosterde bloemkool, maak af met de geraspte Parmezaanse kaas. Pasta met sardientjes zó doe je dat.
Ook lekker: Pasta met kaassaus macaroni met kaas ofwel Mac & Cheese.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?