Macaroni uit de oven

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 45m
  • Klaar in: 45m

Maak deze heerlijke macaronischotel uit de oven zelf klaar. Met ingrediënten als prei, lente-ui, champignons en ricottasaus is dit een gerecht om je vingers bij af te likken!

Tip: in plaats van Parmezaanse kaas kun je ook andere kaassoorten gebruiken die je zelf lekker vindt.

macaroni1

Ingrediënten

  • 350 gram macaroni
  • 500 gram gehakt
  • 1 prei
  • 4 lente-uitjes
  • 2 uien
  • 3 teentjes knoflook
  • 250 gram champignons
  • 1 potje pasta saus (ricotta)
  • Olijfolie
  • 100 ml kookroom
  • Parmezaanse kaas

macaroni5

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm een oven voor op 180 graden. Zet een pan met water op voor de macaroni. Bak het gehakt gaar in de olie en snijdt ondertussen de groenten fijn.

Stap2

Voeg, als het gehakt gaar is, de gesneden groenten toe aan de pan. Kook de macaroni volgens aanwijzingen op de verpakking.

Stap3

Bak de groenten en het gehakt ongeveer 5 minuten door en schep het regelmatig om. Breng op smaak met peper en zout.

Stap4

Roer de pastasaus en de kookroom door het gehakt-groentemengsel en verwarm het op laag vuur. Giet de macaroni af en roer het door de pan met saus.

Stap5

Vet een ovenschaal in met olijfolie en schep het macaronimengsel erin. Bestrooi de bovenkant met Parmezaanse kaas en bak het in ongeveer 30 minuten gaar en bruin.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

113

Commentaar op recept

  1. posted by Youri on 21 maart 2015

    Lekker recept klasse

  2. posted by Kevin on 21 maart 2015

    Lekkerste gerecht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab