Magere gehaktballetjes in groentesaus

  • Porties: 2
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 35m

Weinig calorieën, maar wel heel veel smaak! Deze gehaktballetjes in groentesaus zijn heerlijk op een pitabroodje. Je maakt ze heel eenvoudig zelf met dit recept. Het is een ideaal gerecht voor jong en oud.

Benieuwd naar meer gezonde gerechten? Kijk dan eens bij onze gezonde recepten!

Ingrediënten

  • 1/2 ui
  • 10 zwarte olijven
  • 1/2 teentje knoflook
  • 200 gram mager rundergehakt
  • 1 theelepel ras el hanout
  • 1 courgette
  • 2 rode uien
  • 4 tomaten
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • Paprikapoeder
  • 2 pitabroodjes

Bereidingswijze

Stap1

Rasp de halve ui en doe de rasp in een grote kom. Pers de knoflook er boven uit. Snij de olijven heel fijn en voeg deze samen met het rundergehakt, ras el hanout en een snufje peper toe aan de kom.

Stap2

Kneed alles goed door elkaar en vorm er kleine balletjes van. Laat de balletjes afgedekt 20 minuten in de koelkast staan. Was de groenten. Snij beide uien in 8 partjes, de tomaten in parten en de courgette in halve plakjes.

Stap3

Bak de gehaktballetjes in de olijfolie bruin en gaar. Voeg de groente, tomatenpuree, wat paprikapoeder en een scheutje water toe en stoor alles in ongeveer 10 minuten gaar.

Stap4

Bak ondertussen de pitabroodjes af in de oven of rooster ze in een broodrooster. Serveer de gehaktballetjes met de pitabroodjes.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

87

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab