Maissoep met spekjes

Maissoep met spekjes

Soep met bite
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 15 min

Maissoep met spekjes, ’n soep met bite. Een eenvoudige heerlijke soep gevuld met maïs, bieslook en spekblokjes perfect als hoofdgerecht, maar kan ook prima als voorgerecht geserveerd worden. Lekker met grof stevig brood.

Soep met bite

De soep heeft een heerlijke bite van de gebakken spek, lekker zoutig. Maak af met lekker grof brood met gesmolten cheddar.

Ingrediënten

  • 300 gr mais
  • 300 ml melk
  • 1 ui
  • 2 el bloem
  • 30 gr boter
  • 250 gr spekblokjes
  • handje bieslook

Bereidingswijze

  1. Snipper de ui. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui. Roer de bloem erdoor en haal de pan van het vuur. Schenk al roerend 150 ml water en de melk geleidelijk in de pan. Zet de pan weer terug op het vuur en blijf roeren tot de soep dik wordt.
  2. Voeg de mais toe en breng het op smaak met een snufje zout en peper. Breng de soep aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten sudderen.
  3. Bak ondertussen de spekblokjes in een droge koekenpan krokant en voeg ze toe aan je soep. Verdeel de soep over de kommen en maak af met wat bieslook.
Beoordeling: 5.0. van 4 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024