Maissoep met spekjes
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 15 min
Maissoep met spekjes, 'n soep met bite. Een eenvoudige heerlijke soep gevuld met maïs, bieslook en spekblokjes perfect als hoofdgerecht, maar kan ook prima als voorgerecht geserveerd worden. Lekker met grof stevig brood.
Soep met bite
De soep heeft een heerlijke bite van de gebakken spek, lekker zoutig. Maak af met lekker grof brood met gesmolten cheddar.
Bereidingswijze
- Snipper de ui. Verhit de boter in een pan en fruit hierin de ui. Roer de bloem erdoor en haal de pan van het vuur. Schenk al roerend 150 ml water en de melk geleidelijk in de pan. Zet de pan weer terug op het vuur en blijf roeren tot de soep dik wordt.
- Voeg de mais toe en breng het op smaak met een snufje zout en peper. Breng de soep aan de kook en laat het ongeveer 10 minuten sudderen.
- Bak ondertussen de spekblokjes in een droge koekenpan krokant en voeg ze toe aan je soep. Verdeel de soep over de kommen en maak af met wat bieslook.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?