
Makkelijk schaafijs van fruit
Dit is misschien wel het makkelijkste ijs dat je kunt maken. Want door een fruitstuk te bevriezen en vervolgens te raspen, creëer je het makkelijkste schaafijs ter wereld! Met zoet fruit is het daar niet nodig om flinke scheppen suiker toe te voegen. Zo heb je ook nog eens een gezondere versie van een ijsje. Heerlijk in de zomer! Gebruik je favoriete vruchten voor dit makkelijke schaafijs. Denk aan watermeloen, mango, perzik, aardbei, en meer. Je kunt de vruchten ook mixen, zoals perzik met nectarine, of mango met ananas voor een tropische twist!
In dit recept kiezen we voor een bevroren versie van een van onze favoriete desserts: peaches and cream. Bevroren perzik met een schep geklopte slagroom dus. Er zijn echter talloze variaties mogelijk. Voeg bijvoorbeeld een scheut gecondenseerde melk toe, of houd het simpel en gezond met alleen fruit. Voor een verrassende twist voegen we basilicum toe, wat heerlijk combineert met perzik, en geschaafde amandelen voor een perfecte match.
Het Italiaanse antwoord op schaafijs: granita!

Ingrediënten
- 1 perzik bevroren
- 3 el slagroom opgekloptss
- 1 takje basilcum vers
- Een paar amandelschaafsel
Instructies
- Zet minimaal 8 uur van te voren de perziken in de vriezer, zodat ze goed bevroren zijn.
- Schep een eetlepel geklopte slagroom op een bordje. Pak vervolgens een raspblok erbij en zet op het bordje. Begin met het raspen van de perzik, tot je bij de pit van 1 kant bent.
- Leg bovenop het schaafijs opnieuw een schep opgeklopte slagroom en 1/2 deel van de fijngehakte basilicum.
- Rasp de andere kant van de perzik, tot je tot de pit komt. Volg opnieuw met de opgeklopte slagroom en basilicum.
- Rasp nu de zijkanten van de perzik, tot je geen vruchtvlees meer over hebt. Maak het makkelijke schaafijs af met geschaafde amandelen en een paar blaadjes basilicum.
We raden aan om een raspblok te gebruiken. Hierdoor kun je supersnel het fruitraspen. Een handrasp als die van Microplane werkt ook, maar zorg dat de gaatjes niet té klein zijn. Anders zul je lang bezig zijn met het raspen!
Tip: wikkel een deel van de perzik in met keukenpapier. Hierdoor worden je handen minder snel koud.
Probeer ook eens dit zomerse drankje: Braziliaanse limonade is in 5 minuten klaar.
Laat het schaafijs 5 minuten rusten, voordat je het serveert. Hierdoor smelten de sappen en zo krijgt het vruchtvlees de kans om zachter te worden. Zo kun je het fruit beter proeven én eten.
Maak ook eens: smoothie met (bloed)sinaasappel.


Deel dit recept
Wat vind je van het recept?