Makkelijke kersthapjes

Eén feest!
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 25 min
Naar het recept

Deze makkelijke bruschetta hapjes zijn erg geschikt als amuse tijdens het kerstdiner of als hapje tijdens een feestelijke borrel. Bruchetta’s zijn zo gemaakt, de topping echter ook!

Bruchetta, een simpel geroosterd broodje met verse knoflook

Bruschetta’s, zijn de ideale oplossing als je oud brood over hebt. Beter bekend als een Italiaans hapje voor tussendoor of als voorgerecht. Een geroosterd broodje met verse knoflook en qua toppings kan je eindeloos variëren. Ik heb 5 lekkere receptjes bedacht die feestelijk, lekker en makkelijk zijn en erg geschikt voor de kerst of oud en nieuw.

Ingrediënten

  • 1 blikje ansjovis
  • 1 verse salami
  • 1 komkommer
  • 4 plakjes gerookte zalm
  • 1 avocado
  • 4 eieren
  • 1 stokbrood
  • 3 teen knoflook
  • olijfolie
  • 100 gr roomkaas
  • 125 gr zure room
  • 1 citroen
  • 4 plakjes Italiaanse ham
  • verse bieslook en dille

Bereidingswijze hapjes voor de kerst

  1. 1Verwarm de oven voor op 190 graden. Snijd een stokbrood diagonaal in 20 plakken. Pers de tenen knoflook en meng met een scheut olijfolie. Smeer met een kwastje de broodjes in met dit knoflook-olie mengsel. Verdeel het brood over een bakplaat en laat 5 minuten in de oven goudbruin roosteren. Je kunt de ovenstand verlagen naar 125 graden
  2. 2De citroen doormidden snijden en uitpersen. De andere helft van de citroen kun je in 4en snijden. Mix de zure room en de roomkaas met een mixer of met een garde goed door elkaar totdat het goed gemengd is. Voeg wat fijngehakte bieslook toe met citroensap en peper en zout naar smaak en meng nog een keer.
  3. 3Kook de eieren hard, schil de avocado en snijd in dunne plakken, snijd de salami in mooie dunne plakken en laat in de tussentijd de ansjovis uitlekken in een vergiet. Was en snijd de komkommer in dunne plakken diagonaal.
  4. 4Haal de broodjes uit de oven en ze laat afkoelen. Leg 20 geroosterde broodjes op een schaal en maak van elk 4 hapjes. Begin met het bieslook-roommengsel met zalm. Smeer het broodje in hiermee, leg een plak zalm en een takje dille op de bruschetta. De volgende 4 hapjes ook met dit roommengsel en beleg hier dungesneden avocado en een half hardgekookt ei mee.
  5. 5De volgende 4 hapjes beleg je met een plak italiaanse ham, de volgende hapjes met de komkommer en dunne plakjes salami. De laatste beleg je met een uitgelekt sardientje, half ei en wat verse bieslook. Leg ze mooi neer in een rij en voilà, klaar is je bord amuse kersthapjes! Garneer af met de partjes citroen en maak het feestelijk af!
Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...