Mango chutney maken
Rode peper en knoflook- Aantal: 1
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
- Kcal: 178
Zelf mango chutney maken met rode peper en knoflook. Gember en azijn ’t is makkelijk te doen. Eet koud bij ’n stuk oude kaas, pikante pilaf met Indiaanse kruiden of met ’n pappadum.
Zelfgemaakte chutney
Zelfgemaakte chutney is écht lekker en leuk om te maken. Zet een nacht in de koelkast zodat ’t goed koud is en de smaken kunnen in trekken.
Mangochutney recept
- Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook en hak de rode peper fijn. Verhit de olijfolie en fruit de ui in een paar minuten zacht samen met de knoflook en rode peper.
- Rasp de gember en voeg ook toe samen met de mangoblokjes, rietsuiker, kruidnagel en witte wijnazijn. Laat zo’n 20 minuten zachtjes sudderen.
- Wil je een gladde chutney dan kun je deze kort in de blender doen en anders laat je ‘m lekker met stukjes. Mangochutney recept zo doe je dat.
Schep de chutney in een schone (jam)pot en laat afkoelen. Eet koud bij ’n stuk oude kaas, pikante pilaf of ’n pappadum.