Simpele mango chutney maken met rode peper
Zelf mango chutney maken met rode peper, knoflook, gember en azijn is heel eenvoudig. Serveer de chutney koud bij een stuk oude kaas, pikante pilaf met Indiase kruiden, of serveer bij een gerecht met pappadum. Chutney maken is niet alleen heerlijk, maar ook leuk om te doen. Laat de chutney een nacht in de koelkast staan, zodat deze goed koud wordt en de smaken kunnen intrekken. Deze simpele mango chutney is een geweldige smaakmaker uit de Indiase keuken.
Gebruik dit mango chutney recept als basis en experimenteer met extra kruiden zoals kardemom of komijn voor een unieke twist!
Ingrediënten
- 1 witte ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 1 el olijfolie
- 2 el witte wijnazijn
- 300 gr mangostukjes vriezer
- 2 cm gember vers
- 2 el rietsuiker
- 1 kruidnagel
Instructies
- Pel en snipper de ui, pel en pers de knoflook, en hak de rode peper fijn.
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit de ui samen met de knoflook en rode peper gedurende een paar minuten, totdat de ui zacht is.
- Rasp de gember en voeg deze samen met de mangoblokjes, rietsuiker, kruidnagel, en witte wijnazijn toe aan de pan. Laat het mengsel ongeveer 20 minuten zachtjes sudderen.
- Voor een gladde chutney kun je het mengsel kort in de blender doen. Als je liever een mangochutney met stukjes hebt, laat je het zoals het is.
Schep de chutney in een schone (jam)pot en laat afkoelen. Serveer de chutney koud bij een stuk oude kaas, pikante pilaf, of een pappadum.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?