Mango salsa: lekker bij vis en nachos!
Wat zijn we toch blij met de Mexicanen. Zij hebben heerlijk zoete en sappige mango's die, met maar een paar ingrediënten, worden omgetoverd tot een smaakvolle salsa. Die serveren we graag bij een stukje gegrilde vis of met een portie nacho's. Zoals de meeste salsa's bestaat de ingrediëntenlijst uit rode ui, koriander en jalapeño. Hierdoor proef je die Mexicaanse smaak, waar we allemaal zo dol op zijn.
Bij het maken van de mango salsa is het belangrijk dat je rijpe mango's gebruikt, want die zijn de ster van het gerecht. De jalapeño kun je naar smaak toevoegen. In het recept gebruiken we één hele jalapeño voor pit, maar verwijderen wel de zaadlijsten. Voor extra pit kun je de zaadlijsten erin houden, want de pitjes maken de salsa extra pittig. Houd je niet zo van pittig, begin dan met een halve peper!
Ook lekker: tomatillo salsa Mexicaanse salsa verde.
Ingrediënten
- 1 rode ui gesnipperd
- 1 jalapeno in blokjes
- 10 gr koriander grof gehakt
- 2 el limoensap
- 1 mango in blokjes
Instructies
- Snipper de ui en was de ui goed. Zo verwijder je de scherpe smaak van de ui, maar blijft ‘ie wel knapperig en behoud je de aroma’s. Laat de ui uitlekken terwijl je verder gaat met de mango salsa.
- Verwijder de zaadlijsten van de jalapeno en snijd de peper in blokjes. Voeg toe aan een grote kom.
- Snijd vervolgens de mango in blokjes en voeg ook toe aan de kom. Doe de gewassen en gesnipperde ui erbij samen met de grof gehakte koriander en het limoensap.
- Breng de mango salsa op smaak met zout en schep het geheel een paar keer goed om, zodat de smaken goed zijn gemengd. Laat de mango salsa 10 minuten staan, zodat de smaken zich nog beter mengen met elkaar.
- Schik de mango salsa in een mooie kom en serveer.
Mango salsa over? De salsa blijft zo'n 2 dagen goed in de koelkast en kun je ook nog toevoegen aan taco's of salades.
Maak ook eens: nachos met jackfruit en salsa én een cheese dip.
Tip: snijd de mango pas wanneer je de vrucht toevoegt aan de salsa met de limoensap, zodat de mango niet verkleurd.
Maak ook eens: kiwi avocado salsa met rode ui en koriander.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?