Marokkaans gekruide kipstukjes
- Aantal: 2
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 5 min
- Klaar in: 15 min
- Kcal: 356
Marokkaanse gekruide kipstukjes op 'n broodje met rode biet, spinazie, koriander en rode ui. Met saus gemaakt van vegan mayo, harissa en komijn, dit is vegan FANtastisch.
Plantaardige kipstukjes
Plantaardige kipstukjes gekruid door Ali B samen met zijn vrouw moeder en tante voor het merk LikeMeat. Gemaakt van biologische soja en de stukjes zijn glutenvrij. Ik kan je vertellen, 't is lekker joh! Ontdek zelf hoe leip deze mocro flavour is.
*Update 21 jan 2022: LikeMeat haalt vleesvervanger van Ali B uit de schappen. “We hebben in overleg met Ali B besloten om de samenwerking op te schorten tot het onderzoek afgelopen is”. Aldus LikeMeat.
Inspiratie: Ali V & zijn Marokkaanse gekruide kipstukjes.
Broodje Mocro Flavour
- Maak de saus; meng de vegan mayo met harissa en breng op smaak met 'n snuf komijn.
- Snij de bietjes in partjes, pel en snij de rode ui in ringen en hak de koriander. Bak de kipstukjes in een hete pan met olie om en om.
- Verwarm of rooster je broodje en leg op een bord. Leg eerst de spinazie op het brood, de bietjes, de vegan kip en top af met de rode ui, koriander en saus. Broodje Mocro Flavour maak je zó.
Kies zelf brood of neem 'n pita. Deze is gemaakt op een gluten vrij broodje vol met pitjes om het lekker glutenvrij te houden.
Ook lekker: Pita met curry gehakt (vega) gehakt, frisse munt en koriander, mega goed.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?