Marokkaans gekruide kipstukjes

Marokkaans gekruide kipstukjes

Vegan FANtastisch
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 356
Naar het recept

Marokkaanse gekruide kipstukjes op ’n broodje met rode biet, spinazie, koriander en rode ui. Met saus gemaakt van vegan mayo, harissa en komijn, dit is vegan FANtastisch.

Plantaardige kipstukjes

Plantaardige kipstukjes gekruid door Ali B samen met zijn vrouw moeder en tante voor het merk LikeMeat. Gemaakt van biologische soja en de stukjes zijn glutenvrij. Ik kan je vertellen, ’t is lekker joh! Ontdek zelf hoe leip deze mocro flavour is.

Inspiratie: Ali V & zijn Marokkaanse gekruide kipstukjes.

Ingrediënten

  • 180 gr Mocro Flavour kipstukjes
  • 2 broodjes
  • 1 el olijfolie
  • 30 gr babyspinazie
  • 2 voorgekookte rode bietjes (bio)
  • 1 kleine rode ui

Saus

  • 1 el vegan mayo
  • 1/2 tl (rozen) harissa
  • snuf komijn

Topping

  • krokant gebakken uitjes
  • koriander
  • shiraza hot sauce
Vegan kipstukjes Ali B
Marokkaanse kipstukjes eten

Broodje Mocro Flavour

  1. Maak de saus; meng de vegan mayo met harissa en breng op smaak met ’n snuf komijn.
  2. Snij de bietjes in partjes, pel en snij de rode ui in ringen en hak de koriander. Bak de kipstukjes in een hete pan met olie om en om.
  3. Verwarm of rooster je broodje en leg op een bord. Leg eerst de spinazie op het brood, de bietjes, de vegan kip en top af met de rode ui, koriander en saus. Broodje Mocro Flavour maak je zó.

Kies zelf brood of neem ’n pita. Deze is gemaakt op een gluten vrij broodje vol met pitjes om het lekker glutenvrij te houden.

Ook lekker: Pita met curry gehakt (vega) gehakt, frisse munt en koriander, mega goed.

Ali V Kipstukjes LikeMeat

Dit recept valt onder

Vegan recepten
Lunchgerechten
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...