Marokkaanse couscoussalade

Couscoussalade
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Dit recept is gezond én erg lekker. Deze Marokkaanse couscoussalade met cherrytomaatjes, feta, olijven, gedroogde abrikozen en bosuitjes is zeker het proberen waard. Niet alleen omdat het recept gezond is, maar ook omdat je het heel eenvoudig zelf kunt maken.

Couscous, een hit!

Couscous een hit voor iedereen. Een goede vervanging van de aardappel en omdat je bijna elke groente kunt toevoegen kan iedereen zijn eigen hit van couscous maken. Vis, vlees of kaas, kruiden bedenk het maar. Persoonlijk vind ik wel dat munt, koriander en feta een vereiste is voor de salade versie(-:

Tip: lekker met wat brood.

Ingrediënten

  • 400 gram couscous
  • 300 gram feta in olijfolie
  • 1 citroen
  • 500 gram cherrytomaatjes
  • 8 bosuitjes
  • 200 gram gedroogde abrikozen
  • 100 gram rozijnen
  • 40 gram verse peterselie
  • 20 gram verse munt
  • 20 gram verse koriander
  • 1/2 theelepel kaneelpoeder

Bereidingswijze

Stap1

Bereidt de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking.

Stap2

Voeg 4 eetlepels olijfolie uit het potje feta toe aan de couscous en roer het door. Rasp de citroen en voeg het rasp toe aan de couscous. Pers de citroen en voeg 2 eetlepels citroensap ook toe aan de couscous.

Stap3

Snij de cherrytomaatjes door de helft en de bosuitjes in ringen. Snij de abrikozen in stukjes en hak alle kruiden fijn.

Stap4

Roer alle ingrediënten door de couscous en breng het op smaak met wat zout en peper.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(3.3 / 5)

3.3 5 4
Waardeer dit recept

4 personen hebben dit recept gewaardeerd

156

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab