Marokkaanse couscoussalade
Met feta en munt- Aantal:
4
- Bereidingstijd:
10 min
- Wachttijd:
10 min
- Klaar in:
20 min
- Kcal:
372
Een heerlijk eenvoudig recept voor Marokkaanse couscoussalade met feta en munt. Kleine tomaatje, verse kruiden, gedroogde abrikozen, rozijnen en bosui, lekker en gezond.
Couscous met feta
Couscous met feta is een favoriet als salade. Mocht je zelf je feta in olijfolie willen maken dan doe je dat zo: hak 3 stengels bladselderij en 3 stengels platte peterselie fijn. Snijd 2 teentjes knoflook in plakjes. Snijd 2 blokken á 150 gr feta in blokjes en voeg vers gemalen peper uit de molen toe. Doe alles in een weckpot of glazen pot en vul aan met Griekse olijfolie of basilicumolie. Laat de feta minimaal één nacht marineren in de koelkast.
Zoek je een alternatief voor fetakaas? Neem witte kaasblokjes in olie.
Ook lekker voor erbij: geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden.
Simpele couscous salade
Ingrediënten
- 400 gr couscous
- 300 gr feta in olijfolie
- 1 citroen
- 500 gr cherrytomaatjes
- 8 bosuitjes
- 200 gr gedroogde abrikozen
- 100 gr rozijnen
- 40 gr verse peterselie
- 20 gr verse munt
- 20 gr verse koriander
- 1/2 tl kaneelpoeder
Instructies
- Bereidt de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg 4 eetlepels olijfolie uit het potje feta toe aan de couscous en roer het door. Rasp de citroen en voeg het rasp toe aan de couscous. Pers de citroen en voeg 2 eetlepels citroensap toe aan de couscous.
- Snij de cherrytomaatjes door de helft en de bosuitjes in ringen. Snij de abrikozen in stukjes en hak alle kruiden fijn.
- Roer alle ingrediënten door de couscous en breng op smaak met zout en peper. Simpele couscous salade maak je zó.
Eet met een stuk brood.
Tip: Geroosterd sesamzaad, pitten en zaden als topping past ook perfect.
Ook lekker: Marokkaanse zoete aardappelsalade voor bij de bbq. Geroosterd uit de oven met verse kruiden en citroen.
Wij vinden het een erg lekkere salade voor bij een stoofpot, kruidig maar niet scherp. Een succes!
Ik heb er nog wel zelf een aardappel en een tomaat bij in gedaan, die had ik nog liggen.
Klinkt goed, dankjewel!