Marokkaanse couscoussalade met feta

Marokkaanse couscoussalade met feta

Een heerlijk eenvoudig recept voor Marokkaanse couscoussalade met feta en munt. Kleine tomaatje, verse kruiden, gedroogde abrikozen, rozijnen en bosui, gezond en verfrissend. Couscous met feta is een favoriet als salade. Mocht je zelf je feta in olijfolie willen maken dan doe je dat zo: hak 3 stengels bladselderij en 3 stengels platte peterselie fijn. Snijd 2 teentjes knoflook in plakjes. Snijd 2 blokken a 150 gram feta in blokjes en voeg vers gemalen peper uit de molen toe. Doe alles in een weckpot of glazen pot en vul aan met Griekse olijfolie of basilicumolie. Laat de feta minimaal een nacht marineren in de koelkast.

Zoek je een alternatief voor fetakaas? Neem witte kaasblokjes in olie. Lekker voor erbij: pompoen uit de oven met verse kruiden.

Tip: probeer eens de Marokkaanse couscoussalade met granaatappel voor een extra frisse en zoete twist (ook al staat granaatappel niet in het originele recept)!

Couscous maken met feta

Marokkaanse couscoussalade

3.5 van 70 stemmen
Recept afdrukken
Recept voor Marokkaanse couscoussalade met feta en munt. Met tomaatjes, abrikozen en bosui, is deze salade gezond en eenvoudig te maken.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Afrikaans, Marokaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 372

Ingrediënten

  • 400 gr couscous
  • 300 gr feta in olie
  • 1 citroen
  • 500 gr cherrytomaatjes
  • 8 bosuitjes
  • 200 gr gedroogde abrikozen
  • 100 gr rozijnen
  • 40 gr verse peterselie
  • 20 gr verse munt
  • 20 gr verse koriander
  • ½ tl kaneelpoeder

Instructies

  • Bereid de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg 4 eetlepels olijfolie uit het potje feta toe aan de couscous en roer goed door.
  • Rasp de citroen en voeg het rasp toe aan de couscous. Pers de citroen en voeg 2 eetlepels citroensap toe aan de couscous.
  • Snijd de cherrytomaatjes doormidden en de bosuitjes in ringen.
  • Hak de abrikozen in stukjes en snijd de kruiden fijn.
  • Meng alle ingrediënten door de Marokkaanse couscoussalade. Breng op smaak met zout en peper.

Serveer met een stuk brood voor een complete maaltijd.
Tip: geroosterd sesamzaad, pitten en zaden zijn een heerlijke topping voor extra smaak en crunch.

Ook lekker: Marokkaanse salade van zoete aardappel bij de bbq – geroosterd uit de oven met verse kruiden en een vleugje citroen.

Couscous eten

Dit recept valt onder

Meer marokkaanse recepten

Marokkaanse stoofschotel met lamsvlees recept

Marokkaanse stoofschotel met lamsvlees

Favoriet! Gekruid recept uit de Marokkaanse keuken.

Kip Tajine maken en eten

Marokkaanse kip tajine met ras el hanout en peterselie

Kruidige tajine met kip, veel groenten en couscous.

Aubergine yoghurt en granaatappel

Aubergines met yoghurtsaus en granaatappel

Aubergine met bite – heerlijk van smaak, vegetarisch en eenvoudig te bereiden.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Hans 25 februari 2023 at 18:40 - Reply

    Wij vinden het een erg lekkere salade voor bij een stoofpot, kruidig maar niet scherp. Een succes!
    Ik heb er nog wel zelf een aardappel en een tomaat bij in gedaan, die had ik nog liggen.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holly hapy belly januari 25
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie De vakantiegids voor 2025