Marokkaanse couscoussalade

Met feta en munt
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Dit recept is gezond én erg lekker. Deze Marokkaanse couscoussalade met cherrytomaatjes, feta, olijven, gedroogde abrikozen en bosuitjes is zeker het proberen waard. Niet alleen omdat het recept gezond is, maar ook omdat je het heel eenvoudig zelf kunt maken.

Couscous, een hit!

Couscous een hit voor iedereen. Een goede vervanging van de aardappel en omdat je bijna elke groente kunt toevoegen kan iedereen zijn eigen hit van couscous maken. Vis, vlees of kaas, kruiden bedenk het maar. Persoonlijk vind ik wel dat munt, koriander en feta een vereiste is voor de salade versie(-:

Tip: lekker met wat brood.

Ingrediënten

  • 400 gr couscous
  • 300 gr feta in olijfolie
  • 1 citroen
  • 500 gr cherrytomaatjes
  • 8 bosuitjes
  • 200 gr gedroogde abrikozen
  • 100 gr rozijnen
  • 40 gr verse peterselie
  • 20 gr verse munt
  • 20 gr verse koriander
  • 1/2 tl kaneelpoeder

Bereidingswijze

  1. 1Bereidt de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking.
  2. 2Voeg 4 eetlepels olijfolie uit het potje feta toe aan de couscous en roer het door. Rasp de citroen en voeg het rasp toe aan de couscous. Pers de citroen en voeg 2 eetlepels citroensap ook toe aan de couscous.
  3. 3Snij de cherrytomaatjes door de helft en de bosuitjes in ringen. Snij de abrikozen in stukjes en hak alle kruiden fijn.
  4. 4Roer alle ingrediënten door de couscous en breng het op smaak met wat zout en peper.
Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...