Marokkaanse couscoussalade
Met feta en munt- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 20 min
Marokkaanse couscoussalade met feta en munt recept. Couscoussalade maken met cherrytomaat, olijven, gedroogde abrikozen en bosui, super lekker en ’n gezond recept, heel eenvoudig maak je het zelf.
Couscous met feta
Couscous met feta is favoriet in ’n salade. Een perfecte vervanging van de aardappel en omdat je bijna elke groente kunt toevoegen kan iedereen zijn eigen favoriet van couscous maken. Vis, vlees of kaas, kruiden bedenk het maar. Munt, koriander en feta is wel een vereiste voor de salade versie.
Tip: Eet lekker met ’n stuk brood.
Simpele couscous salade
- Bereidt de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg 4 eetlepels olijfolie uit het potje feta toe aan de couscous en roer het door. Rasp de citroen en voeg het rasp toe aan de couscous. Pers de citroen en voeg 2 eetlepels citroensap ook toe aan de couscous.
- Snij de cherrytomaatjes door de helft en de bosuitjes in ringen. Snij de abrikozen in stukjes en hak alle kruiden fijn.
- Roer alle ingrediënten door de couscous en breng op smaak met zout en peper. Simpele couscous salade maak je zó.
Ook lekker: Marokkaanse zoete aardappelsalade voor bij de bbq. Geroosterd uit de oven met verse kruiden en citroen uit Marokko.