Marokkaanse couscoussalade

Marokkaanse couscoussalade

Een heerlijk eenvoudig recept voor Marokkaanse couscoussalade met feta en munt. Kleine tomaatje, verse kruiden, gedroogde abrikozen, rozijnen en bosui, lekker en gezond. Couscous met feta is een favoriet als salade. Mocht je zelf je feta in olijfolie willen maken dan doe je dat zo: hak 3 stengels bladselderij en 3 stengels platte peterselie fijn. Snijd 2 teentjes knoflook in plakjes. Snijd 2 blokken a 150 gram feta in blokjes en voeg vers gemalen peper uit de molen toe. Doe alles in een weckpot of glazen pot en vul aan met Griekse olijfolie of basilicumolie. Laat de feta minimaal een nacht marineren in de koelkast.

Zoek je een alternatief voor fetakaas? Neem witte kaasblokjes in olie.

Ook lekker voor erbij: geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden.

Couscous maken

Marokkaanse couscoussalade

3.5 van 68 stemmen
Recept afdrukken
Marokkaanse couscoussalade met feta en munt recept. Kleine tomaatjes, abrikozen en bosui, gezond en eenvoudig.
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Afrikaans, Marokaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 10 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 372

Ingrediënten

  • 400 gr couscous
  • 300 gr feta in olijfolie
  • 1 citroen
  • 500 gr cherrytomaatjes
  • 8 bosuitjes
  • 200 gr gedroogde abrikozen
  • 100 gr rozijnen
  • 40 gr verse peterselie
  • 20 gr verse munt
  • 20 gr verse koriander
  • 1/2 tl kaneelpoeder

Instructies

  • Bereidt de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg 4 eetlepels olijfolie uit het potje feta toe aan de couscous en roer het door. Rasp de citroen en voeg het rasp toe aan de couscous. Pers de citroen en voeg 2 eetlepels citroensap toe aan de couscous.
  • Snij de cherrytomaatjes door de helft en de bosuitjes in ringen. Snij de abrikozen in stukjes en hak alle kruiden fijn.
  • Roer alle ingrediënten door de couscous en breng op smaak met zout en peper. Simpele couscous salade maak je zó.

Eet met een stuk brood.
Tip: Geroosterd sesamzaad, pitten en zaden als topping past ook perfect.

Ook lekker: Marokkaanse zoete aardappelsalade voor bij de bbq. Geroosterd uit de oven met verse kruiden en citroen.

Couscous eten

Dit recept valt onder

Meer marokkaanse recepten

Marokkaanse stoofschotel met lamsvlees recept

Marokkaanse stoofschotel met lamsvlees

Favoriet! Gekruid recept uit de Marokkaanse keuken.

Tajine kip en peterselie

Marokkaanse kip tajine

Kruidige kip, vol met groenten, heerlijk met couscous.

Aubergines met yoghurtsaus en granaatappel

Aubergines met yoghurtsaus en granaatappel

Aubergine met bite! Smaakt heerlijk, vegetarisch en simpel te maken.

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

  1. Hans 25 februari 2023 at 18:40 - Reply

    Wij vinden het een erg lekkere salade voor bij een stoofpot, kruidig maar niet scherp. Een succes!
    Ik heb er nog wel zelf een aardappel en een tomaat bij in gedaan, die had ik nog liggen.

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024