Marokkaanse couscoussalade

Marokkaanse couscoussalade

Met feta en munt
  • Aantal: Aantal 4
  • Bereidingstijd: Bereidingstijd 10 min
  • Wachttijd: Wachttijd 10 min
  • Klaar in: Klaar in 20 min
  • Kcal: Calorieën 372

Een heerlijk eenvoudig recept voor Marokkaanse couscoussalade met feta en munt. Kleine tomaatje, verse kruiden, gedroogde abrikozen, rozijnen en bosui, lekker en gezond.

Couscous met feta

Couscous met feta is een favoriet als salade. Mocht je zelf je feta in olijfolie willen maken dan doe je dat zo: hak 3 stengels bladselderij en 3 stengels platte peterselie fijn. Snijd 2 teentjes knoflook in plakjes. Snijd 2 blokken á 150 gr feta in blokjes en voeg vers gemalen peper uit de molen toe. Doe alles in een weckpot of glazen pot en vul aan met Griekse olijfolie of basilicumolie. Laat de feta minimaal één nacht marineren in de koelkast.

Zoek je een alternatief voor fetakaas? Neem witte kaasblokjes in olie.

Ook lekker voor erbij: geroosterde pompoen uit de oven met verse kruiden.

Couscous maken

Simpele couscous salade

3.4 van 62 stemmen
Recept afdrukken
Gang Bijgerecht, Hoofdgerecht
Keuken Afrikaans, Marokaans
Voorbereidingstijd 10 min
Bereidingstijd 10 min
Totale tijd 20 min
Porties 4 personen
calorieën 372

Ingrediënten

  • 400 gr couscous
  • 300 gr feta in olijfolie
  • 1 citroen
  • 500 gr cherrytomaatjes
  • 8 bosuitjes
  • 200 gr gedroogde abrikozen
  • 100 gr rozijnen
  • 40 gr verse peterselie
  • 20 gr verse munt
  • 20 gr verse koriander
  • 1/2 tl kaneelpoeder

Instructies

  • Bereidt de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking.
  • Voeg 4 eetlepels olijfolie uit het potje feta toe aan de couscous en roer het door. Rasp de citroen en voeg het rasp toe aan de couscous. Pers de citroen en voeg 2 eetlepels citroensap toe aan de couscous.
  • Snij de cherrytomaatjes door de helft en de bosuitjes in ringen. Snij de abrikozen in stukjes en hak alle kruiden fijn.
  • Roer alle ingrediënten door de couscous en breng op smaak met zout en peper. Simpele couscous salade maak je zó.

Eet met een stuk brood.
Tip: Geroosterd sesamzaad, pitten en zaden als topping past ook perfect.

Ook lekker: Marokkaanse zoete aardappelsalade voor bij de bbq. Geroosterd uit de oven met verse kruiden en citroen.

Couscous eten

Dit recept valt onder

Vegetarisch
Bijgerecht

Meer marokkaanse recepten

Marokkaanse stoofschotel met lamsvlees recept

Marokkaanse stoofschotel met lamsvlees

Favoriet! Gekruid recept uit de Marokkaanse keuken.

Tajine kip en peterselie

Marokkaanse kip tajine

Kruidige kip, vol met groenten, heerlijk met couscous.

Aubergines met yoghurtsaus en granaatappel

Aubergines met yoghurtsaus en granaatappel

Aubergine met bite! Smaakt heerlijk, vegetarisch en simpel te maken.