Marokkaanse kip tajine
Maak je klaar voor een culinair avontuur naar de betoverende keuken van Marokko met dit recept voor Marokkaanse kip tajine. Deze heerlijke schotel brengt de smaken van Noord-Afrika naar je eigen eettafel. Met zijn rijke aroma's en mals gestoofde kip is dit gerecht geweldig lekker. Dompel jezelf onder in de wereld van exotische kruiden en sappige kip terwijl we je begeleiden door dit onweerstaanbare recept voor een authentieke Marokkaanse kip tajine. Je zult versteld staan hoe makkelijk het is om deze smaakvolle maaltijd thuis te bereiden in je eigen keuken.
Tip: als de saus te dik is, voeg dan een scheutje (kippen)bouillon toe voor een extra smeuïge saus. Ook lekker is deze Tajine met kip en artisjokharten, een aanrader met een saus van limoen, tomaat en kaneel.
Ingrediënten
- 300 gr kipfilet
- 250 gr couscous
- 1 ui
- 1 courgette
- 400 gr tomatenblokjes
- 250 gr winterpeen
- 25 gr peterselie
- 2 tl ras el hanout
- 2 el olijfolie
Instructies
- Snij de kipfilet in reepjes, de ui in halve ringen en de courgette en de winterpeen in blokjes. Gebruik 1 el olijfolie om de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking te maken.
- Doe de rest van de olijfolie in een hete pan en bak hierin de ui en de kip zo’n 2 minuten. Voeg hier de wortel en courgette aan toe en bak nog 2 minuten mee.
- Voeg de ras el hanout en de tomatenblokjes toe aan het kip mengsel en breng aan de kook. Laat het vervolgens op laag vuur zo’n 5 tot 10 minuten stoven.
- Voeg de peterselie, peper en zout toe naar smaak aan de couscous en serveer het samen met de kip tajine.
Voeg naar smaak extra kruiden toe zoals komijn, kaneel, gember, knoflook en kurkuma. Dit past perfect bij het tajine kip gerecht. Serveer met partjes citroen en eventueel een kommetje olijven. Wil je de tajine vegetarisch maken, gebruik dan kipstuckjes van de Vegetarische Slager.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?