Marokkaanse kip tajine
Met couscous, tomaat en ras el hanout.- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 10 min
- Klaar in: 20 min
- Kcal: 450
Marokkaanse kip tajine met couscous, tomaat en ras el hanout. Ui en courgette, ’n goed gevulde tajine gerecht.
Tajine gerecht met saus van tomaat
Tajine gerecht met saus van tomaat en courgete, ’n tajine is een gerecht én stoofpot van aardewerk, afkomstig uit Marokko. In Marokko maar ook in de rest van Noord-Afrika is de tajine populair.
Inspiratie: Ali V marokkaans gekruide kipstukjes, Ali ontwikkelde zijn eigen plantaardige product voor het merk LikeMeat: Marokkaans gekruide kipstukjes. Hiermee hoopt hij dat iedereen gaat ontdekken hoe lekker de plantaardige én Marokkaanse keuken is.
Kip tajine
Ingrediënten
- 300 gr kipfilet
- 250 gr couscous
- 1 ui
- 1 courgette
- 400 gr tomatenblokjes
- 250 gr winterpeen
- 25 gr peterselie
- 2 tl ras el hanout
- 2 el olijfolie
Instructies
- Snij de kipfilet in reepjes, de ui in halve ringen en de courgette en de winterpeen in blokjes. Gebruik 1 el olijfolie om de couscous volgens aanwijzingen op de verpakking te maken.
- Doe de rest van de olijfolie in een hete pan en bak hierin de ui en de kip zo’n 2 minuten. Voeg hier de wortel en courgette aan toe en bak nog 2 minuten mee.
- Voeg de ras el hanout en de tomatenblokjes toe aan het kip mengsel en breng aan de kook. Laat het vervolgens op laag vuur zo’n 5 tot 10 minuten stoven.
- Voeg de peterselie, peper en zout toe naar smaak aan de couscous en serveer het samen met de kip tajine.
Voeg naar smaak extra kruiden toe zoals komijn, kaneel, gember, knoflook en kurkuma. Past perfect bij dit tajine kip gerecht. Serveer met partjes citroen en eventueel een kommetje olijven. Wil je deze tajine als veggie eten, neem kipstuckjes van de vegetarische slager.
Tip: Extra smeuïge saus of is de saus te dik voeg een scheutje (kippen) bouillon toe.
Ook lekker: Tajine met kip en artisjokharten olijven en peterselie, ’n aanrader met saus van limoen, tomaat en kaneel.