Marokkaanse zoete aardappelsalade
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 35 min
Marokkaanse zoete aardappelsalade, geroosterde salade uit de oven met verse kruiden. Heerlijk als bijgerecht, perfect voor bij de barbecue. Lekker om lauwwarm te eten, erg makkelijk om zelf te maken en het maakt je zomeravond helemaal af.
Marokkaanse salade maken
Als bijgerecht is deze Marokkaanse salade favoriet. Lekker en simpel te maken, dit salade recept met zoete aardappel en kruiden is zo gepiept. Lekker fris en weer eens wat anders voor bij de bbq.
Recept voor Hollandse aardappelsalade bij de bbq.
Ook wat couscous bij de barbecue? Zo maak je een simpele couscoussalade.
Zo maak je aardappelsalade van zoete aardappel
- Verwarm de oven voor op 190 graden. Schil de zoete aardappels, snij in blokjes en hussel om met een scheutje olijfolie en grof zeezout. Verdeel de blokjes zoete aardappel op een bakplaat en rooster ze in ongeveer 15 minuten gaar in de oven. (Afhankelijk van de grote van de blokjes zoete aardappel).
- Maak intussen de marinade. Rasp de gember en meng met de saffraan, komijn, paprika, citroensap en extra vergine olijfolie. Hak de koriander en peterselie en meng mee.
- Schenk de marinade over de zoete aardappels en laat even intrekken. Schep zo nu en dan om. Proef en voeg eventueel nog wat zout of citroensap toe.
Varieer en voeg een eetlepel gehakte groene olijven en bosui toe of meng wat citroenrasp mee in de dressing. Geniet van je aardappelsalade van zoete aardappel.
Verrassende aardappelsalades
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?