Marsepein

  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 10m
  • Klaar in: 20m

Je vindt het lekker of je geeft de voorkeur aan pepernoten: marsepein. Gemakkelijk om zelf te maken. Eventueel kun je de marsepein een kleurtje meegeven door een paar druppels levensmiddelenkleurstof toe te voegen en dit door de marsepein te kneden. Marsepein is snel bereid, maar het moet wel een hele tijd in de koelkast staan om te rusten.

Ingrediënten

  • 500 gr poedersuiker
  • 350 gr gepelde amandelen
  • 1 eiwit
  • 2 tl oranjebloesemwater

Bereidingswijze

Stap1

Leg de amandelen een paar tellen in kokend water en houd ze daaraan onder de koude kraan. Wrijf de bruine velletjes van de amandelen en hak ze heel fijn. Maal ze vervolgens fijn in bijvoorbeeld een foodprocessor.

Stap2

Voeg vervolgens het eiwit, de poedersuiker en het oranjebloesemwater toe. Laat de machine nog even draaien totdat er een samenhangend geheel ontstaat.

Stap3

Rol de marsepein in bolvorm in plastic folie en laat het een paar uur in de koelkast staan.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4.5 / 5)

4.5 5 2
Waardeer dit recept

2 personen hebben dit recept gewaardeerd

43

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab