Masala kip met roti recept

Masala kip met roti recept

En kousenband
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 45 min
  • Klaar in: 60 min
  • Kcal: 840

Masala kip met roti recept en kousenband, ’n Surinaams gerecht. ’n Heerlijk broodpannenkoek recept, niet alleen in Suriname, maar over de hele wereld een populair gerecht. Een onmisbare combinatie is masala kip met roti maken en dit recept omvat dit typisch Surinaamse culinaire hoogstandje. Wie is er niet dol op roti kip en kouseband?! Heb jij wel eens masala kip met roti gemaakt?

Roti

Roti is een broodsoort uit India. Een soort van pannenkoek gevuld met lekkers zoals aardappelen, hardgekookt ei, kip en kousenband en alleen maar lekkerder als je ’t helemaal zelf maakt.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 uien
  • 4 teen knoflook
  • 400 gr kousenband
  • 4 kipdrumsticks
  • 4 kipkarbonades
  • 4 aardappels
  • 40 gr masala
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 lit kippenbouillon
  • ½ Madame Jeanette
  • 250 gr bloem
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. Om de roti te maken meng je de bloem, soda en bakpoeder met elkaar in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden van het mengel en voeg hier de zout, het water en 1 eetlepel olie beetje bij beetje toe. Meng het goed totdat het een stevig deeg is geworden. Dek het deeg af en laat het circa 30 minuten rusten.
  2. Kook voor de kip de eieren hard. Snipper de ui en de knoflook en snij de kousenband in stukken. Schil de aardappels en snijd ze vervolgens in blokjes.
  3. Doe een scheutje olie in een braadpan en bak hierin de kip op laag vuur goudbruin. Blancheer de kousenband. Haal de kip uit de pan en hou deze apart. Fruit daarna de helft van de ui, driekwart van de knoflook, de masala, komijnzaad en gemalen peper. Voeg daarna de helft van de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  4. Voeg de kip, aardappelblokjes en de madame jeanette peper toe. Als het goed is moet de kip volledig onder de bouillon staan, anders wat extra bouillon toevoegen. Laat dit mengsel 30 minuten stoven. Voeg in de laatste 10 minuten de gepelde eieren toe.
  5. Verdeel ondertussen het deeg van de roti in 8 gelijke bollen. Rol de bollen uit en bestrijk ze met olie. Vouw ze vervolgens weer dicht en maak er weer een bol van. Herhaal dit 3 keer. Druk daarna 2 bollen samen en rol het uit tot een grote ronde pannenkoek. Bak de pannenkoeken in een pan met olie. Regelmatig omkeren tot hij gaar is.
  6. Neem een andere pan en verhit daarin wat olie. Fruit hierin de rest van de ui en knoflook en voeg de kousenband toe en bak het kort aan. Voeg vervolgens een beetje water toe om ze gaar te smoren. Serveer de kip en de roti samen. Enjoy!

Ook lekker: Ei masala ’n ei masala is één van de bekendste gerechten uit Suriname. Het is een gefrituurd ei in een heerlijke saus.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 4.6. van 7 stemmen.
Please wait...

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Recente recepten en artikelen

Wat vind je van het recept?

  1. Ron 1 maart 2022 at 19:33 - Reply

    Heerlijk gegeten en achteraf toch eenvoudig te maken, ik ga dit zeker nog een keer maken. Heerlijk.