Masala kip met roti

Dol op roti!
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 15 min
  • Wachttijd: 45 min
  • Klaar in: 60 min
Naar het recept

Roti wordt bij veel Surinaamse gerechten als bijgerecht gegeten. Deze heerlijke soort broodpannenkoek is niet alleen in Suriname, maar over de hele wereld een zeer populair gerecht. Een onmisbare combinatie is roti met masala kip en dit recept omvat dit typisch Surinaamse culinaire hoogstandje. Smullen maar!

Roti

Roti is een broodsoort uit India. Een soort van pannenkoek gevuld met lekkers zoals aardappelen, hardgekookt ei, kip en kousenband.

Ingrediënten

  • 4 eieren
  • 2 uien
  • 4 teen knoflook
  • 400 gr kousenband
  • 4 kipdrumsticks
  • 4 kipkarbonades
  • 4 aardappels
  • 40 gr masala
  • 1 tl komijnzaad
  • 1 lit kippenbouillon
  • 1/2 madame jeanette peper
  • 250 gr bloem
  • 1 tl baking soda
  • 1 tl bakpoeder
  • olijfolie

Bereidingswijze

  1. 1Om de roti te maken meng je de bloem, soda en bakpoeder met elkaar in een grote kom. Maak een kuiltje in het midden van het mengel en voeg hier de zout, het water en 1 eetlepel olie beetje bij beetje toe. Meng het goed totdat het een stevig deeg is geworden. Dek het deeg af en laat het circa 30 minuten rusten.
  2. 2Kook voor de kip de eieren hard. Snipper de ui en de knoflook en snij de kousenband in stukken. Schil de aardappels en snijd ze vervolgens in blokjes.
  3. 3Doe een scheutje olie in een braadpan en bak hierin de kip op laag vuur goudbruin. Blancheer de kousenband. Haal de kip uit de pan en hou deze apart. Fruit daarna de helft van de ui, driekwart van de knoflook, de masala, komijnzaad en gemalen peper. Voeg daarna de helft van de bouillon toe en breng het geheel aan de kook.
  4. 4Voeg de kip, aardappelblokjes en de madame jeanette peper toe. Als het goed is moet de kip volledig onder de bouillon staan, anders wat extra bouillon toevoegen. Laat dit mengsel 30 minuten stoven. Voeg in de laatste 10 minuten de gepelde eieren toe.
  5. 5Verdeel ondertussen het deeg van de roti in 8 gelijke bollen. Rol de bollen uit en bestrijk ze met olie. Vouw ze vervolgens weer dicht en maak er weer een bol van. Herhaal dit 3 keer. Druk daarna 2 bollen samen en rol het uit tot een grote ronde pannenkoek. Bak de pannenkoeken in een pan met olie. Regelmatig omkeren tot hij gaar is.
  6. 6Neem een andere pan en verhit daarin wat olie. Fruit hierin de rest van de ui en knoflook en voeg de kousenband toe en bak het kort aan. Voeg vervolgens een beetje water toe om ze gaar te smoren. Serveer de kip en de roti samen. Enjoy!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...