Gezonde chiapudding met matcha en fruit
We zijn dol op matcha en zijn altijd op zoek naar nieuwe manieren om deze Japanse groene thee toe te voegen aan nieuwe recepten. Zo ook deze matcha chiapudding. Een stevig, krachtig en vooral gezond ontbijt, dat je goed van tevoren kunt maken. Je kunt de chiapudding zelfs voor een aantal dagen maken, want de pudding blijft zo'n 3-4 dagen goed in de koelkast. De pudding moet minimaal 2 uur rusten, begin daarom op tijd, of de avond van tevoren!
Matcha kun je vinden in Aziatische toko's en theezaken. Hiervoor hoef je niet perse een dure ceremoniële matcha te gebruiken, maar zorg wel voor een matcha van goede kwaliteit. De thee heeft een sterke smaak, daarom voegen we maar een klein schepje toe. De matcha chiapudding heeft niet zo'n sterke en bittere smaak zoals je gewend bent van een matcha latte, omdat we met melk en agave siroop de smaak verzachten.
Ook lekker met matcha: matcha koekjes met witte chocoladen.
Ingrediënten
- 2 tl matcha
- 1 el water
- 1 el agavesiroop
- 200 ml melk plantaardig
- 4 el chiazaad
- 2 aardbeien
Instructies
- Meng de matchapoeder met water en roer goed tot je een dikke pasta hebt.
- Voeg een scheut van de plantaardige melk en agave siroop bij de matcha, en roer opnieuw goed. Doe daarna de rest van de melk erbij en meng nog een laatste keer, zodat matcha goed gemengd is met de vloeistof.
- Doe daarna de chiazaadjes erbij en roer goed. Zorg dat alle chiazaadjes bedekt zijn. Laat de chiapudding minimiaal 2 uur rusten in de koelkast.
- Haal de pudding uit de koelkast en verdeel in bakjes. Maak de chiapudding af met verse aardbeien en serveer.
Wist je dat door het weken van de chiazaadjes je de meeste voedingstoffen uit het chiazaad haalt.
Ook lekker: zelf matcha latte maken.
Let op: er zit cafeine in matcha, een kop koffie is daarom niet perse nodig.
Maak ook eens: chiapudding met bloedsinaasappel.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?