Meringue met fruit
- Aantal: 12
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 2 uur
- Klaar in: 2 uur 10 min
Meringues met fruit, ik gebruik rood fruit, zoet en simpel te maken, deze zijn voor valentijnsdag! Met simpele ingrediënten zoals eiwitten, suiker en een mixer maak je prachtige meringues en pavlova’s. Meringues kun je maken in vele soorten en maten. De meringues zijn crispy van buiten en heerlijk zacht van binnen.
Meringues, knapperig schuim recept
Een perfecte meringue is lekker crispy met een bite. Een soort van zoet snoepgoed, schuimpjes, wat bestaat uit gedroogd schuim met stijfgeklopt eiwit en suiker. Maak zelf meringues, een knapperig makkelijk schuim recept.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 100 graden. Verwarm het roodfruit en 1 theelepel poedersuiker in een pannetje op laag vuur tot het fruit zacht is. Prak het met een vork tot puree en wrijf door een zeef. Het sap zet je even in de koelkast.
- Klop de eiwitten stijf met een mixer. Let op! Bij het maken van eiwitschuim altijd zorgen dat de kom en garde goed schoon zijn en dat er geen eigeel bij het eiwit zit. Anders lukt het niet om de eiwitten goed op te kloppen. Voeg langzaam de suiker toe en klop tot het eiwit stijf is en de suiker is opgelost. Spatel de poedersuiker door de meringue. Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Vorm met een lepel hoopjes meringue op de bakplaat en druppel met een theelepel wat bosvruchten coulis over de meringues en maak er met een vork mooie 'swirls' van. Laat de meringue 2 uur in de oven drogen en afkoelen in de oven, dan worden ze het meest knapperiger. Profitez de votre meringue!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?