Meringue zelf maken recept
- Aantal: 30
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 30 min
- Klaar in: 35 min
Meringue is een heerlijk feestelijk snoepgoed. Ze zijn heel eenvoudig te bereiden en erg lekker bij ijs, fruit of vla.
Meringue, heerlijk eiwitschuim
Crispy bite! Dan hebben we het over meringue, het heerlijke eiwitschuim! De Franse dan.
Eerst worden de eiwitten luchtig geklopt en halverwege wordt de suiker beetje bij beetje toegevoegd. Dit is echt niet moeilijk!
Bereidingswijze klassieke meringue
- Verwarm de oven voor op 150 graden. Klop de eiwitten stijf met een mixer. Klop daarna de suiker erdoor. Bedek een bakplaat met bakpapier.
- Doe het mengsel in een spuitzak en maak bolletjes van ongeveer 2 cm op de bakplaat. Doe de meringue voor 30 minuten in de oven voor een zachte binnenkant en 40 minuten voor als je hem helemaal hard wil hebben.
- Laat ze afkoelen en geniet van een crispy bite!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?