Meringue zelf maken recept

Meringue zelf maken recept

Feestelijk zoet!
  • Aantal: 30
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 30 min
  • Klaar in: 35 min

Meringue is een heerlijk feestelijk snoepgoed. Ze zijn heel eenvoudig te bereiden en erg lekker bij ijs, fruit of vla.

Meringue, heerlijk eiwitschuim

Crispy bite! Dan hebben we het over meringue, het heerlijke eiwitschuim! De Franse dan.
Eerst worden de eiwitten luchtig geklopt en halverwege wordt de suiker beetje bij beetje toegevoegd. Dit is echt niet moeilijk!

Ingrediënten

  • 3 eiwitten
  • 200 gr kristalsuiker

Bereidingswijze klassieke meringue

  1. Verwarm de oven voor op 150 graden. Klop de eiwitten stijf met een mixer. Klop daarna de suiker erdoor. Bedek een bakplaat met bakpapier.
  2. Doe het mengsel in een spuitzak en maak bolletjes van ongeveer 2 cm op de bakplaat. Doe de meringue voor 30 minuten in de oven voor een zachte binnenkant en 40 minuten voor als je hem helemaal hard wil hebben.
  3. Laat ze afkoelen en geniet van een crispy bite!
Beoordeling: 4.3. van 6 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024