Mexicaanse ovenschotel met tortillachips

Maaltijd met bite
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Voeg een Mexicaans tintje toe aan je avondmaaltijd met deze Mexicaanse ovenschotel met tortillachips. Maak het gerecht helemaal compleet met guacamole. Maak zelf je guacamole!

Guacamole, dip uit Mexico

Guacamole is een dip, afkomstig uit het zuiden van Mexico. De ingrediënten zijn natuurlijk avocado maar daarnaast ook tomaat, ui, knoflook, sap van een limoen, chilipeper, koriander en verschillende andere kruiden.

Ingrediënten

  • 500 gr rundergehakt
  • tex mex kruiden
  • 1 pot witte bonen in tomatensaus
  • 600 gr Mexicaaanse wokgroenten
  • trostomaatjes
  • stuk cheddar kaas
  • tortillachips

Bereidingswijze

  1. 1Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in. Meng het gehakt in een kom met naar smaak peper, zout en de tex mex kruiden. Maak van het gehakt balletjes, ter grootte van een walnoot. Doe de witte bonen en de wokgroenten in de ovenschaal. Meng dit door elkaar.
  2. 2Snij de tomaatjes. Verdeel de plakjes tomaat over het bonenmengsel. Verdeel vervolgens de gehaktballetjes gelijkmatig over de ovenschaal en druk ze voorzichtig in het bonenmengsel. Hierdoor zullen de balletjes sappig blijven.
  3. 3Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven. Haal daarna de ovenschaal uit de oven en verdeel de tortillechips over de ovenschotel. Rasp de cheddar kaas en strooi dit over de tortillachips. Als je plakjes gebruikt, scheur deze dan in kleine stukjes. Zet de ovenschaal vervolgens nog 8 minuutjes in de oven. Geniet van je Mexicaanse maaltijd!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...