
Mexicaanse ovenschotel met gehaktballetjes, bonen en cheddar
Geef je avondmaaltijd een Mexicaanse twist met deze heerlijke ovenschotel vol smaak. Denk: sappige gehaktballetjes, witte bonen in tomatensaus, Mexicaanse wokgroenten en een knapperige laag tortillachips en kaas. Makkelijk om te maken én altijd een hit aan tafel. Serveer ‘m met een flinke lepel guacamole en een schep dikke yoghurt voor dat extra beetje fiesta.
Lekker: guacamole – de bekende dip uit Zuid-Mexico met avocado, tomaat, ui, limoen, knoflook en een snuf koriander. Fris, romig en perfect bij elke Tex Mex maaltijd.
Ook lekker: ovenschotel met tortillachips en andijvie.

Ingrediënten
- 500 gr rundergehakt
- 1 el Tex Mex kruiden
- 400 gr witte bonen in tomatensaus
- 600 gr Mexicaanse wokgroenten
- 150 gr trostomaatjes
- 75 gr cheddar (geraspt of plakjes)
- 100 gr tortillachips
- peper en zout
- olie om in te vetten
Instructies
- Verwarm de oven voor op 180 graden en vet een ruime ovenschaal licht in.
- Meng het gehakt met Tex Mex kruiden, peper en zout. Draai er kleine balletjes van, ongeveer ter grootte van een walnoot.
- Doe de witte bonen en wokgroenten in de ovenschaal en meng goed door elkaar.
- Snijd de tomaatjes doormidden en verdeel ze over het groentemengsel.
- Verdeel de gehaktballetjes gelijkmatig over de schaal en druk ze een beetje in het bonenmengsel – zo blijven ze heerlijk sappig.
- Bak de ovenschotel 15 minuten in het midden van de oven. Haal de schaal uit de oven en strooi de tortillachips eroverheen.
- Rasp de cheddar (of scheur de plakjes in stukjes) en verdeel deze over de chips.
- Zet de Tex Mex ovenschotel nog 8 minuten terug in de oven, tot de kaas gesmolten is en de chips knapperig zijn.
Tip: je wilt liever kant-en-klare (vega) balletjes gebruiken in plaats van zelf gehaktballen te maken voor de Tex Mex ovenschotel? Dat kan en het bespaart je wat tijd! Vervang de gehaktballetjes door ongeveer 400-500 gram (vega) balletjes (afhankelijk van je voorkeur). Voeg de balletjes op dezelfde manier toe aan de ovenschaal: leg ze over de bonen en groenten en druk ze voorzichtig in het mengsel zodat ze lekker sappig blijven.
Ook lekker: chili con carne met nacho's.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?