Mexicaanse ovenschotel met tortillachips

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 20m
  • Klaar in: 30m

Voeg een Mexicaans tintje toe aan je avondmaaltijd met deze Mexicaanse ovenschotel met tortillachips. Maak het gerecht helemaal compleet met guacamole. Maak zelf guacamole met dit guacamolerecept.

Beniewd naar meer Mexicaanse gerechten? Kijk dan eens bij onze Mexicaanse recepten.

untitled

Ingrediënten

  • 500 gram rundergehakt
  • Tex mex kruiden
  • 1 grote pot witte bonen in tomatensaus
  • 600 gram Mexicaaanse wokgroenten
  • Trostomaatjes
  • Stuk cheddar kaas
  • Tortillachips

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in. Doe het gehakt in een kom. Voeg naar smaak peper, zout en de tex mex kruiden toe. Meng de kruiden door het gehakt. Maak van het gehakt balletjes ter grootte van een walnoot. Doe de witte bonen en de wokgroenten in de ovenschaal. Meng dit door elkaar.

Stap2

Snij de tomaatjes. Verdeel de plakjes tomaat over het bonenmengsel. Verdeel vervolgens de gehaktballetjes gelijkmatig over de ovenschaal en druk ze voorzichtig in het bonenmengsel. (Dit voorkomt dat ze droog worden.)

Stap3

Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven. Haal daarna de ovenschaal uit de oven en verdeel de tortillechips over de ovenschotel. Rasp de cheddarkaas en strooi dit over de tortillachips. Als je plakjes gebruikt, scheur deze dan in kleine stukjes. Zet de ovenschaal vervolgens nog 8 minuutjes in de oven.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

82

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab