Mexicaanse ovenschotel met tortillachips
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 5 min
- Wachttijd: 20 min
- Klaar in: 30 min
Voeg een Mexicaans tintje toe aan je avondmaaltijd met deze Mexicaanse ovenschotel met tortillachips. Maak het gerecht helemaal compleet met guacamole. Maak zelf je guacamole!
Guacamole, dip uit Mexico
Guacamole is een dip, afkomstig uit het zuiden van Mexico. De ingrediënten zijn natuurlijk avocado maar daarnaast ook tomaat, ui, knoflook, sap van een limoen, chilipeper, koriander en verschillende andere kruiden.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de ovenschaal in. Meng het gehakt in een kom met naar smaak peper, zout en de tex mex kruiden. Maak van het gehakt balletjes, ter grootte van een walnoot. Doe de witte bonen en de wokgroenten in de ovenschaal. Meng dit door elkaar.
- Snij de tomaatjes. Verdeel de plakjes tomaat over het bonenmengsel. Verdeel vervolgens de gehaktballetjes gelijkmatig over de ovenschaal en druk ze voorzichtig in het bonenmengsel. Hierdoor zullen de balletjes sappig blijven.
- Zet de ovenschaal 15 minuten in de oven. Haal daarna de ovenschaal uit de oven en verdeel de tortillechips over de ovenschotel. Rasp de cheddar kaas en strooi dit over de tortillachips. Als je plakjes gebruikt, scheur deze dan in kleine stukjes. Zet de ovenschaal vervolgens nog 8 minuutjes in de oven. Geniet van je Mexicaanse maaltijd!
Ook lekker chili con carne met nacho's.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?