Mexicaanse taart

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 35m

Zin om eens wat anders op tafel te zetten? Deze Mexicaanse ovenschotel met verse andijvie, kruidig gehakt, romige crème fraîche en tortillachips is perfect voor 4 personen.

Het recept is eenvoudiger dan het lijkt en de ovenschotel hoeft maar 15 minuutjes in de oven. Ideaal dus! Kijk voor meer heerlijke recepten bij onze Mexicaanse recepten.

Ingrediënten

  • 400 á 500 gram gehakt
  • 50 gram boter
  • 2 uien
  • 1 rode paprika
  • 4 tomaten
  • 1 blik maïskorrels
  • 2 zakken Dorito's tortillachips
  • 1 zak voorverpakte andijvie
  • 250 ml crème fraîche
  • 1 zakje geraspte kaas
  • 1 zakje Mexicaanse kruiden

Mexicaanse taart 2

Bereidingswijze

Stap1

Verwarm de oven voor op 225 graden. Snij de ui, paprika en tomaat in kleine stukjes. Bak het gehakt rul in een pan met de boter en voeg de ui en de kruiden toe. Voeg na een paar minuten de paprika toe. Bak het geheel gaar in een paar minuten.

Stap2

Pak een ovenschotel en verdeel een laag tortillachips over de bodem. Verdeel de helft van het gehaktmengsel over de chips en strooi er daarna de helft van de tomaten en de helft van de maïs overheen.

Stap3

Verdeel de helft van de andijvie erover met daarop de helft van de crème fraîche. Herhaal alle stappen nog een keer en eindig met een laag tortillachips en een laag geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4.3 / 5)

4.3 5 3
Waardeer dit recept

3 personen hebben dit recept gewaardeerd

99

Commentaar op recept

  1. posted by Gonnie on 22 april 2015

    Het recept van de mexicaanse taart kloppen de ingredienten niet, de hoeveelheid gehakt (er staat een 0 te veel ) en de hoeveeelheid tortillia chips staan er ook niet bij je hebt zakken van 100gram en zakken van 200 gram , het wordt raden voor een beginneling .

    • posted by Gonnie on 22 april 2015

      Alsook de andijvie en de mais ook die hoeveelheid scheelt in de verpakkingen.

      • posted by Noor on 29 april 2015

        Het ligt er een beetje aan hoe groot je ovenschaal is, maar in dit recept hebben we ongeveer 200 gram tortillachips, een zak van 250 gram andijvie en een klein blikje maïs gebruikt. Maar je kunt natuurlijk zelf ook variëren door meer van de ingrediënten te gebruiken die je zelf het lekkerst vindt. Fijn dat het heeft gesmaakt!

  2. posted by Gonnie on 22 april 2015

    Het was over heerlijk!

  3. posted by hanna on 16 mei 2015

    Kan je de andijvie ook vervangen door verse spinazie?

    • posted by Vera on 18 mei 2015

      Hallo Hanna,

      ja hoor! Je zou inderdaad eens kunnen variëren met spinazie.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab