Mexicaanse tortilla taart

Mexicaanse tortilla taart

Een Mexicaanse ovenschotel, maar dan net even anders: deze tortilla taart met kruidig gehakt, knapperige andijvie en een romige laag crème fraîche is een absolute favoriet bij ons thuis. En het mooiste? Je hebt ’m zó in elkaar gezet en hij hoeft maar een kwartiertje de oven in. Ideaal dus voor doordeweeks, maar ook leuk voor in het weekend. Fiesta op je bord!

Wij maken deze Mexicaanse ovenschotel met tortillachips graag samen met de kids. Het is een soort eetbare stapeltaart van tortillachips, groenten en gehakt – gezellig om te maken én om op te eten. Vergeet vooral de extra kaaslaag bovenop niet, want die smelt tot een heerlijke goudbruine korst. Serveer ‘m direct uit de oven en laat iedereen zelf een punt opscheppen.

Ook lekker: tomatillo salsa (Mexicaanse salsa verde) voor erbij.

Tip: probeer ook eens de Mexicaanse tortillataart met wraps – een heerlijke ovenschotel.

Ovenschotel tortilla taart

Tortilla taart

4.7 van 6 stemmen
Recept afdrukken
Deze Mexicaanse tortillataart met tortillachips staat in 15 minuten in de oven. Makkelijk recept met gehakt, groenten en crème fraîche.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Mexicaans
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 4 personen
calorieën 1140

Ingrediënten

  • 450 gr gehakt
  • 50 gr boter
  • 2 uien
  • 1 paprika rood
  • 4 tomaten
  • 150 gr maïskorrels blik
  • 2 zakken tortillachips 150 gr per zak
  • 250 gr andijvie gesneden
  • 250 ml crème fraîche
  • 150 gr geraspte kaas
  • 40 gr Mexicaanse kruiden of naar smaak

Instructies

  • Verwarm de oven voor op 225 graden.
  • Snipper de uien. Snijd de paprika en tomaten in kleine blokjes. Laat de maïs uitlekken.
  • Verhit de boter in een grote koekenpan. Bak het gehakt rul. Voeg de gesnipperde ui en het zakje Mexicaanse kruiden toe en bak een paar minuten mee.
  • Voeg de stukjes paprika toe en bak het geheel nog zo’n 3–4 minuten tot alles gaar is.
  • Neem een grote ovenschaal (ca. 25x30 cm). Bedek de bodem met een laag tortillachips. Verdeel hierover de helft van het gehaktmengsel. Strooi daarover de helft van de tomatenblokjes en de helft van de maïs. Verdeel vervolgens de helft van de andijvie erover, gevolgd door de helft van de crème fraîche (kleine klodders verspreid).
  • Herhaal alle bovenstaande lagen nog een keer in dezelfde volgorde.
  • Eindig met een laag tortillachips en bestrooi de bovenkant met de geraspte kaas.
  • Zet de schaal in de oven en bak de tortilla taart ca. 15 minuten, tot de kaas mooi gesmolten en goudbruin is.

Mexicaanse maissalade is lekker erbij.

Net even anders: ovenschotel met tortillachips.

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

4.67 from 6 votes (6 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Instagram actie juni 2025
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie editie mei en juni 2025