Mexicaanse Tortilla taart
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 35 min
Zin om eens wat anders op tafel te zetten? Deze Mexicaanse ovenschotel met verse andijvie, kruidig gehakt, romige crème fraîche en tortillachips is perfect voor 4 personen. Het recept is super simpel en de ovenschotel hoeft maar een kwartier in de oven. Ideaal dus!
Mexicaanse taart
Deze Mexicaanse taart maak ik graag met de kids. Super leuk Mexicaans recept met tortillachips, groenten en gehakt opgestapeld.
Bereidingswijze
- Verwarm de oven voor op 225 graden. Snij de ui, paprika en tomaat in kleine stukjes. Bak het gehakt rul in een pan met de boter en voeg de ui en de kruiden toe. Voeg na een paar minuten de paprika toe. Bak het geheel gaar in een paar minuten.
- Neem een ovenschotel en verdeel een laag tortillachips over de bodem. Verdeel de helft van het gehaktmengsel over de chips en strooi er daarna de helft van de tomaten en de helft van de maïs overheen.
- Verdeel de helft van de andijvie erover met daarop de helft van de crème fraîche. Herhaal alle stappen nog een keer en eindig met een laag tortillachips en een laag geraspte kaas. Zet de ovenschaal ongeveer 15 minuten in de oven. Een lekker hartig taartje is klaar!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?