Minestronesoep maken
Het bereiden van Minestronesoep, een rijke groentesoep, is zowel eenvoudig als snel, ideaal voor een avondmaaltijd of een voedzame lunch. Deze soep is tevens een geweldige manier om restjes groenten uit je koelkast te verwerken. Minestrone is niet alleen simpel om te maken, maar ook verrassend smaakvol. In slechts 20 minuten zet je een vega(n) maaltijd op tafel, bestaande uit een mix van gestoofde groenten in een smaakvolle bouillon, gevuld met pasta. Het is een heerlijk gerecht voor koudere dagen, waarbij elke lepel een warme, troostrijke sensatie geeft.
Deze klassieke Italiaanse soep kenmerkt zich door haar veelzijdigheid in ingrediënten. Je kunt variëren met seizoensgroenten of wat je maar in huis hebt, zoals wortels, courgette, bonen of tomaten. De soep krijgt haar karakteristieke diepte door het langzaam garen van de groenten, waarbij de aroma's en smaken zich optimaal ontwikkelen. Serveer de Minestronesoep met een scheutje olijfolie en wat versgeraspte Parmezaanse kaas voor een authentieke Italiaanse ervaring.
Ingrediënten
- 2 uien
- 2 tenen knoflook
- 600 gr groentemix gele wortel paprika courgette
- 1 tl tijm
- 1 tl rozemarijn
- 1 el tomatenpuree
- 400 gr tomatenblokjes
- 800 ml groentebouillon
- 200 gr zwarte bonen
- 200 gr pasta (niet gekookt)
Instructies
- Pel en snipper de ui en knoflook en fruit in een scheutje olijfolie in een soeppan. Voeg na 2 minuten de groenten toe en bak een paar minuten mee.
- Voeg tijm, rozemarijn, tomatenpuree en tomatenblokjes toe en laat even koken. Voeg de bouillon in gedeeltes toe, bonen en pasta. Laat zo’n 10 minuten pruttelen tot de pasta gaar is.
- Eet de soep warm met oven gebakken brood, tijm, zout en peper naar smaak. Minestrone recept maak je zó.
Voeg eventueel extra bouillon toe mocht de soep te stevig worden. Ook lekker: erwtensoep spliterwten laurier en selderij. Of maak een: pastinaakpuree de perfecte basis van je stamppot.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Kan je de bonen ook weglaten en eventueel kippenbouillon gebruiken?
Dat kan, wel zorgen de bonen voor de stevige vulling en die mis je dan.