Mini aardbei-chocoladetaartjes

Mini aardbei-chocoladetaartjes

Met bite van zoutflakes
  • Aantal: 16
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 1 uur 15 min
  • Klaar in: 1 uur en 25 min
Naar het recept

Een zoet tussendoortje, toffe mini taartjes met aardbeien en chocolade pasta. Super lekker en heel makkelijk om zelf te maken.

Bite van grove zoutflakes

De zoutflakes zorgen voor een fijn krokantje, lekker fris van ’t fruit. Een klein feestje met Nutella taartjes!

Als je Nutella niet zo lekker smeert en dus vloeibaar wil maken kan je de pot even in heet water zetten of kort in de magnetron. De hazelnootpasta zal vloeibaar worden én vlot smeerbaar zijn.

Een Whoopie bakvorm, heb je deze in huis? Een vorm met ondiepe, ronde vormen. Deze is heel geschikt voor dit recept. Op bakpapier kan ook de bodems worden alleen iets dunner, tijdens het bakken lopen de bodems uit dus houd rekening met voldoende ruimte.

Ingrediënten

  • 8 el Nutella
  • 8 aardbeien
  • 250 gr bloem
  • 6 gr bakpoeder
  • 180 gr boter
  • 80 gr suiker
  • 80 gr lichtbruine basterdsuiker
  • 1 eidooier
  • 1 tl citroensap
  • optioneel, zoutflakes, poedersuiker

Bereidingswijze

  1. Zorg dat de boter zacht is en meng samen met de bloem, bakpoeder, suiker, citroensap en de eidooier in een kom. Kneed hier een soepel deeg van. Leg het deeg ingepakt in folie minimaal een uur weg in de koelkast.
  2. Verwarm de oven voor op 175 graden. Rol het deeg uit tot een plak van een halve cm dikte. Steek hier met een uitsteekring (8 á 10 cm) rondjes uit. Leg de rondjes op bakpapier, goed uit elkaar.
  3. Bak de taartjes krokant in 12 minuten. Laat ze afkoelen en besmeer ze met de chocoladepasta, bestrooi met wat grove zoutflakes voor een bite. Snij de aardbeien of ander roodfruit en verdeel over de taartjes. Maak af met poedersuiker. Enjoy!
Beoordeling: 4.8. van 4 stemmen.
Please wait...