Misosoep met verse groenten
- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 6 min
- Wachttijd: 4 min
- Klaar in: 10 min
Deze typische Japanse soep is binnen 10 minuten klaar. Supersnelle soep! Je kunt qua groenten wat variëren als je wilt. Zo kun je je eigen draai geven aan dit simpele voorgerecht! Deze soep is lekker vega, voeg nog wat champignons of shiitake toe dat maakt deze Miso soep helemaal compleet!
Miso, wat is het eigenlijk?
Miso is een smaakmaker, een soort kruidenpasta. Traditioneel gerecht uit Japan, supergezond! En goed voor je spijsvertering. Miso bestaat uit sojabonen, zout en granen, gefermenteerd. Misosoep, kun je eten als ontbijt, lunch en avondeten.
Bereidingswijze
- Breng 1 liter water aan de kook. Laat de verse doperwtjes een paar minuten koken. De misosoep kun je ondertussen verdelen over de soepkommen.
- Snijd de bosui en schuine stukjes van ongeveer 1 cm. Snijd de peen julienne en verdeel de gesneden bosuitjes, de taugé en de peen over de kommen.
- Schenk het gekookte water met de doperwtjes over de kommen. Dek de kommen af en laat deze een paar minuten staan. Roer en breng het verder op smaak met wat Japanse sojasaus. Geniet van je Oosterse soepje!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?