Misosoep met verse groenten

Oosterse soep, vega en gezond
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 6 min
  • Wachttijd: 4 min
  • Klaar in: 10 min
Naar het recept

Deze typische Japanse soep is binnen 10 minuten klaar. Supersnelle soep! Je kunt qua groenten wat variëren als je wilt. Zo kun je je eigen draai geven aan dit simpele voorgerecht! Deze soep is lekker vega, voeg nog wat champignons of shiitake toe dat maakt deze Miso soep helemaal compleet!

Miso, wat is het eigenlijk?

Miso is een smaakmaker, een soort kruidenpasta. Traditioneel gerecht uit Japan, supergezond! En goed voor je spijsvertering. Miso bestaat uit sojabonen, zout en granen, gefermenteerd. Misosoep, kun je eten als ontbijt, lunch en avondeten.

Ingrediënten

  • 6 zakjes misosoep
  • 3 bosuitjes
  • 125 gr taugé
  • 200 gr verse doperwten
  • 150 gr peen
  • Japanse sojasaus

Bereidingswijze

  1. 1Breng 1 liter water aan de kook. Laat de verse doperwtjes een paar minuten koken. De misosoep kun je ondertussen verdelen over de soepkommen.
  2. 2Snijd de bosui en schuine stukjes van ongeveer 1 cm. Snijd de peen julienne en verdeel de gesneden bosuitjes, de taugé en de peen over de kommen.
  3. 3Schenk het gekookte water met de doperwtjes over de kommen. Dek de kommen af en laat deze een paar minuten staan. Roer en breng het verder op smaak met wat Japanse sojasaus. Geniet van je Oosterse soepje!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...