Misosoep met verse groenten

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 6m
  • Kooktijd: 4m
  • Klaar in: 10m

Deze typische Japanse soep is binnen 10 minuten bereid. Je kunt qua groenten wat variëren als je wilt. Zo kun je je eigen draai geven aan dit simpele voorgerecht!

Ingrediënten

  • 6 zakjes misosoep
  • 3 bosuitjes
  • 125 gr taugé
  • 200 gr verse doperwten
  • 150 gr peen julienne
  • Japanse sojasaus (flesje 250 ml)

Bereidingswijze

Stap1

Breng 1 liter water aan de kook. Laat de doperwtjes 4 minuten koken. De misosoep kun je ondertussen verdelen over vier soepkommen.

Stap2

Snijd de bosui en schuine stukjes van ongeveer 1 cm. Verdeel de gesneden bosuitjes, de taugé en de peen over de kommen.

Stap3

Verdeel het gekookte water met de doperwtjes over de vier kommen. Dek de kommen af en laat deze 5 minuten staan. Roer er vervolgens doorheen en breng het op smaak met wat sojasaus.

Doordat ik veel reis, wordt mijn..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

55

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab