Mosselen recept met witte wijn
Mosselen recept met witte wijn en mosselgroente erg simpel en snel te maken, een basisrecept. Mosselen koken in witte wijn, je doet het zo!
Even schudden met de pan op heet vuur en de mosselen gaan open staan. Voor extra veel groenten voeg je dun gesneden venkel toe, heerlijk!
In 1 kilo mosselen zit zo een 300 gram mosselvlees dus de mossel zonder schelp. De kooktijd hangt af van de grootte van de pan, maar het koken is snel klaar.
Ook lekker: Gefrituurde mosselen recept met saus van knoflook gemaakt van gekookte mosselen.
Ingrediënten
- 2 kilo verse mosselen
- 1 witte ui
- 4 bospenen
- 1 prei
- 2 stengels bleekselderij
- 15 gr platte peterselie
- 1 el olijfolie
- 250 ml witte wijn
Optioneel
- 1 venkelknol
- aioli
- brood
Instructies
- Was de mosselen goed af onder koud stromend water. Haal de kapotte en geopende schelpen er tussen uit.
- Pel en snij de ui en prei in halve dunne ringen, maak de bospeen schoon en snij samen met de bleekselderij in dunne plakken. Hak de peterselie fijn.
- Verhit de olie in een grote (soep)pan. Fruit de gesneden groente samen met de peterselie zo’n 3 minuten. Blus af met witte wijn en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in zo’n 5 minuten op hoog vuur gaar, ’t klassiek mossel recept is klaar.
Eet lekker met een dot Aioli ofwel een knoflookmayonaise en een stuk brood.
Ook lekker: Mosselen uit de wok met knoflook rode peper en zeekraal. Mosselen op Aziatische wijze met oestersaus en sojasaus.
Schud de pan tussendoor om zodat de mosselen die onderop liggen ook boven komen en andersom.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?