Mosselen recept met witte wijn

Mosselen recept met witte wijn

En mosselgroente
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 490
Naar het recept

Mosselen recept met witte wijn en mosselgroente erg simpel en snel te maken, ’n basisrecept.

Mosselen koken

Mosselen koken in witte wijn, je doet ’t zó! Even schudden met de pan op heet vuur en de mosselen gaan open staan. Voor extra veel groenten voeg je dun gesneden venkel toe, heerlijk!

Ook lekker: Gefrituurde mosselen recept met saus van knoflook gemaakt van gekookte mosselen.

In 1 kilo mosselen zit zo’n 300 gram mosselvlees dus de mossel zonder schelp. De minuten kooktijd zijn afhankelijk van hoe groot of vol de pan zit maar ’t koken is zo klaar.

Ingrediënten

  • 2 k verse mosselen
  • 1 witte ui
  • 4 bospenen
  • 1 prei
  • 2 stengels bleekselderij
  • 15 gr platte peterselie
  • 1 el olijfolie
  • 250 ml witte wijn

Optioneel

  • venkelknol
  • aioli
  • brood
Mossel recept basis

Klassiek mossel recept

  1. Was de mosselen goed af onder koud stromend water. Haal de kapotte en geopende schelpen er tussen uit.
  2. Pel en snij de ui en prei in halve dunne ringen, maak de bospeen schoon en snij samen met de bleekselderij in dunne plakken. Hak de peterselie fijn.
  3. Verhit de olie in een grote (soep)pan. Fruit de gesneden groente samen met de peterselie zo’n 3 minuten. Blus af met witte wijn en voeg de mosselen toe. Kook de mosselen met de deksel op de pan in zo’n 5 minuten op hoog vuur gaar, ’t klassiek mossel recept is klaar.

Eet lekker met ’n dot Aioli ofwel een knoflookmayonaise en ’n stuk brood.

Ook lekker: Mosselen uit de wok met knoflook rode peper en zeekraal. Mosselen op Aziatische wijze met oestersaus en sojasaus.

Schud de pan tussendoor om zodat de mosselen die onderop liggen ook boven komen en andersom.

Dit recept valt onder

Vis recepten
Lunchgerechten
Snelle gerechten

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...