Mosselen uit de wok met knoflook
Mosselen uit de wok met knoflook, rode peper en zeekraal. Super simpel, erg lekker en heel snel klaar. Geen gedoe, lekker zoet van de oestersaus en een zoutige bite van zeekraal. Gewoon lekker eten, mosselen roerbakken, mosselen in de wok! Dit recept voor oosterse mosselen is niet normaal lekker en zo makkelijk te maken, zo gepiept! Mosselen op Aziatische wijze maak je met oestersaus, sojasaus en natuurlijk rode peper. Probeer het eens!
De zeekraal zorgt voor een heerlijke bite aan dit oosterse mosselgerecht. Een zachte, knapperige, licht zoute zeegroente.
Ingrediënten
- 2 kilo mosselen
- olijfolie
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 1 rode peper
- 60 gr zeekraal
- 2 el sojasaus
- 1 el oestersaus
- 3 stengels lente ui
- 1 limoen
- 1 handje platte peterselie of koriander
Instructies
- Spoel de mosselen af onder de kraan en verwijder de kapotte en openstaande schelpen.
- Snijd de ui in ringen, pers de knoflook en hak de rode peper fijn. Fruit deze drie ingrediënten aan in een wok met een scheutje olijfolie.
- Voeg een beetje water toe aan de wok, samen met de sojasaus en oestersaus.
- Voeg vervolgens de mosselen en de zeekraal toe en roer alles goed door. Plaats de deksel op de wok en laat de mosselen in ongeveer 5 minuten gaar worden.
- De mosselen zijn klaar wanneer de schelpen openstaan.
- Snijd de lente-ui en verdeel de mosselen over kommen. Garneer met lente-ui, verse kruiden en een partje limoen. Mosselen wokken doe je zo!
Eet de mosselen uit de wok met frisse komkommersla en een pittige sambal-knoflook dip.
Meer mosselen? Italiaanse vissoep, met mosselen. Of wil je liever mosselen koken met witte wijn?
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?
Heel erg lekker.
Thx Frans!