Mosselen uit de wok met knoflook

Mosselen uit de wok met knoflook

Met rode peper en zeekraal
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min

Mosselen uit de wok met knoflook, rode peper en zeekraal. Super simpel, erg lekker en heel snel klaar. Geen gedoe, lekker zoet van de oestersaus en een zoutige bite van zeekraal. Gewoon lekker eten, mosselen uit de wok!

Oosterse mosselen

Dit recept voor oosterse mosselen is niet normaal lekker en zo makkelijk te maken, zó gepiept! Mosselen op Aziatische wijze maak je met oestersaus, sojasaus en natuurlijk rode peper. Probeer het eens!

De zeekraal zorgt voor een heerlijke bite aan dit oosterse mosselgerecht. Een zachte, knapperige, licht zoute zeegroente.

Ingrediënten

  • 2 kilo mosselen
  • olijfolie
  • 1 rode ui
  • 2 teen knoflook
  • 1 rode peper
  • 60 gr zeekraal
  • 2 el sojasaus
  • 1 el oestersaus
  • 3 stengels lente ui
  • 1 limoen
  • handje platte peterselie of koriander
Mosselen uit de wok met knoflook recept

Zo maak je mosselen met oestersaus

  1. Spoel de mosselen af onder de kraan en gooi de kapotte en openstaande schelpen weg.
  2. Schil en snij de ui in ringen, schil en pers de knoflook, was de rode peper en snij fijn. Fruit deze drie aan in een wok in een scheut olijfolie.
  3. Schenk een beetje water in de wok samen met de sojasaus en oestersaus. Schep hierbij de mosselen en de zeekraal en roer om. Doe de deksel op de wok en laat de mosselen gaar worden in 5 minuten, de mosselen uit de wok zijn klaar als de schelpen open staan.
  4. Snij de lente ui, schep de mosselen in kommen en maak af met de lente ui, verse kruiden en limoen. Zó maak je mosselen met oestersaus.

Eet de mosselen uit de wok met frisse komkommersla en een pittige sambal-knoflook dip.

Meer mosselen? Italiaanse vissoep, met mosselen.

Beoordeling: 5.0. van 3 stemmen.
Please wait...