Mosterdaardappeltjes met varkensreepjes

Mosterdaardappeltjes met varkensreepjes

Met mosterd en kruiden
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 468

Kriel in een saus van mosterd met boontjes en varkensreepjes, lekker, gezond en best makkelijk te maken recept.

Mosterdaardappeltjes

Aardappelen, je kunt er lekker veel mee variëren. Door de saus van mosterd en kruiden zijn deze mosterdaardappeltjes favoriet.

Wil je hier en vegetarisch of vegan recept van maken neem plantaardige room en vegan kipstuckjes. Net zo lekker!

Ingrediënten

  • 1 teen knoflook
  • 1 tl rozemarijn
  • 450 gr krieltjes
  • 200 ml kookroom
  • 200 gr varkensvlees
  • 1 el mosterd
  • 1 el olie
  • 350 gr sperziebonen
Mosterdaardappeltjes met sperziebonen

Bereidingswijze

  1. Neem een kom en pers de knoflook er boven uit. Snij het vlees in reepjes en voeg dit toe aan de kom met knoflook. Meng met olijfolie, rozemarijn, peper en ’n snuf zout naar smaak. Laat het vlees kort marineren in de koelkast.
  2. Kook ondertussen de sperziebonen en kriel beetgaar. Verwarm een bakpan en bak het vlees rondom bruin. Voeg de room en mosterd toe en roer door. Voeg de krieltjes en sperziebonen toe en stoof het gerecht in 10 minuten verder gaar. Schep op.

Maak eventueel af met olijfolie, grof zeezout en verse kruiden.

Ook lekker: Pangasius rolletjes met paprikasaus paprika, sperziebonen en kriel.

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024