Mosterdpuree
Mosterdpuree, een puree met pit die meteen je smaakpapillen prikkelt. Dit simpele bijgerecht is ideaal om te combineren met bijvoorbeeld gebakken zalmfilet. De pittige mosterd maakt het net wat anders dan je gewone aardappelpuree en geeft je maaltijd een lekkere kick. En het mooiste van alles? Het is super simpel te maken! Puree met mosterd, blijft een favoriet en een perfect bijgerecht voor elk moment.
Wil je het nóg pittiger maken? Voeg dan een schep extra scherpe mosterd toe voor die extra smaakvolle boost.
Ook lekker: gehaktballen zo lekker heb je ze nog nooit gehad!
Tip: kaas kan een heerlijke toevoeging zijn aan mosterdpuree, denk aan geraspte Parmezaan, dit voegt een zoute, nootachtige smaak toe die goed balanceert met de pittigheid van de mosterd. Cheddar, voor een wat rijkere en romige smaak kun je cheddar gebruiken. Het smelt goed door de puree en geeft diepte aan het gerecht. Gorgonzola of blauwe kaas, lekker sterk, een stukje blauwe kaas een verrassende twist geven aan de mosterdpuree.
Je kunt de kaas ook als topping gebruiken voor een krokant korstje als je de puree even onder de grill zet!
Ingrediënten
- 500 gr aardappelen
- 2 el melk
- 1 el roomboter
- 60 gr mosterd
Instructies
- Kook de aardappelen gaar, giet af en pureer ze met boter en melk tot een gladde puree.
- Meng de mosterd erdoor en breng op smaak met grof zeezout en versgemalen peper.
- Serveer de aardappelpuree met mosterd en geniet van deze simpele, smaakvolle toevoeging aan je maaltijd.
Ook lekker: puree van pastinaak.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?