Moussaka

Griekse Lasagne
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 45 min
  • Wachttijd: 20 min
  • Klaar in: 1 uur en 5 min
Naar het recept

Deze Griekse moussaka kan op verschillende manieren en met verschillende ingrediënten gemaakt worden. Wees dus niet bang om zelf wat te variëren!

Traditioneel grieks, simpel recept maar neem de tijd

Moussaka is een heerlijk ovengerecht waar je voor het beste resultaat toch een beetje tijd in moet plannen. Deze Griekse Lasagne met gehakt, aubergine en bechamel is niet moeilijk. De aubergines worden het lekkerste als je ze even in de grillpan grilt. En mocht je een dag eerder al tijd hebben. Een nachtje in de koelkast is ook zeker een aanrader.

Tip: wil je het jezelf makkelijk maken? Gebruik dan voorgekookte aardappelschijfjes.

Ingrediënten

  • 500 gr aardappelen
  • 1 ui
  • 1 teen knoflook
  • 500 gr rundergehakt
  • 5 el olijfolie
  • 2 tl oregano
  • 2 aubergines
  • 400 gr tomatenblokjes
  • 30 gr boter
  • 2 el bloem
  • 175 gr oude kaas
  • 400 ml halfvolle melk

Bereidingswijze

  1. 1Schil de aardappelen en snijd deze in plakjes. Kook ze 10 minuten in kokend water en giet ze daarna af. Ondertussen kun je de ui 4 minuten fruiten in een koekenpan. Bak het teentje knoflook één minuut mee.
  2. 2Voeg het gehakt en oregano toe en bak het gehakt in 5 minuten goudbruin. Voeg de tomaat toe en laat deze 15 minuten mee garen. Breng het geheel op smaak met wat peper en zout.
  3. 3Snijd de aubergines in de lengte in dunne plakken en bestrijk ze met een beetje olie. Bestrooi het met wat peper en zout en gril ze voor ongeveer 6 minuten.
  4. 4Verwarm de oven voor op 220 graden. Smelt de boter in een pan, voeg de bloem toe en roer met een houten lepel door het geheel totdat het bruin wordt. Schenk in delen de melk erbij en breng het al roerend aan de kook. Laat het ongeveer 15 minuten op laag vuur indikken tot een gladde saus. Dit is de bechamelsaus, een klassieke witte saus.
  5. 5Schep het gehakt in een ovenschaal. Bedek het gehakt met de aubergines en aardappelen. Schenk de bruine saus erover en bestrooi het met de oude kaas, geraspt. Bak de moussaka in het midden van de oven in 20 minuten goudbruin. Geniet!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...