Mousse au Chocolat
Dit toffe chocolademousse toetje met maar vier ingrediënten, wie kent ’t niet? Mousse au chocolat is ongelooflijk simpel te maken en heerlijk machtig. Perfect naast een sterke espresso of een glas volle rode wijn als nagerecht.
Hemelse modder
Hemelse modder maken ofwel dé basis voor de Franse chocolademousse. Klinkt misschien gek, maar het is niets minder dan hemels. Meest bij ons wordt er na toevoeging van de eiwitten nog 300 ml stijf geslagen room door geroerd en eventueel met extra suiker.
Ook lekker: chocolade boomstam met espresso, een chocoladerol of kerstboomstam net hoe je het wilt noemen.
Variaties mousse au chocolat recept:
- Meng gehakte noten door de mousse of neem pure chocolade met hazelnoten.
- Voeg Cointreau of Bailey’s door de afgekoelde gesmolten chocola.
- Maak een topping van noten, chocorasp of zeezoutflakes.
Benieuwd hoe je het maakt? Het recept mousse au chocolat staat hieronder!
Eet lekker als dessert, het is best machtig dus serveer in kleine hoeveelheden eventueel met vers (rood) fruit. Ook een idee; neem de inhoud van een doosje ‘After Eight’ en smelt samen met de pure chocolade tijdens het bereiden voor een mint-effect.
Ingrediënten
- 150 gr chocolade puur
- 2 el suiker
- 1 el roomboter
- 3 eieren xl
Instructies
- Breek de chocolade in stukken en verwarm (niet koken) in een glazen schaal samen met de roomboter au bain marie. Laat afkoelen.
- Scheid de eieren en klop de dooiers met de suiker luchtig. Klop de eiwitten stijf en zet tot gebruik weg in de koelkast.
- Roer de geklopte eierdooiers door de afgekoelde chocolade. Schep de stijf geslagen eiwitten rustig door de chocola.
- Schep de mousse au chocolat in glaasjes of in een schaal, dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Ook lekker: witte chocolade botercreme luchtige zoete crème van boter en chocolade recept.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?