Mousse au Chocolat
Hemelse modder- Aantal: 6
- Bereidingstijd: 15 min
- Wachttijd: 2 uur
- Klaar in: 2 uur 15 min
- Kcal: 202
Mousse au Chocolat met 4 ingredienten.. Zó simpel te maken, snel klaar en heerlijk machtig. Perfect naast ’n sterke espresso of een glas volle rode wijn.
Hemelse modder
Hemelse modder ofwel dé basis voor de Franse chocolademousse. Meest bij ons wordt er nà toevoeging van de eiwitten nog 300 ml stijf geslagen room door geroerd en eventueel met extra suiker.
Ook lekker: Chocolade boomstam met espresso, ’n chocoladerol of kerstboomstam net hoe je ’t wil noemen.
Variaties:
– Meng gehakte noten door de mousse of neem pure chocolade met hazelnoten.
– Voeg Cointreau of Bailey’s door de afgekoelde gesmolten chocola.
– Maak een topping van noten, chocorasp of zeezoutflakes.
Recept mousse au chocolat
- Breek de chocolade in stukken en verwarm (niet koken) in een glazen schaal samen met de roomboter au bain marie. Laat afkoelen.
- Scheid de eieren en klop de dooiers met de suiker luchtig. Klop de eiwitten stijf en zet tot gebruik weg in de koelkast.
- Roer de geklopte eierdooiers door de afgekoelde chocolade. Schep de stijf geslagen eiwitten rustig door de chocola. Schep de mousse in glaasjes of in een schaal, dek af en laat minimaal 2 uur in de koelkast opstijven.
Eet lekker als dessert, ’t is best machtig dus serveer in kleine hoeveelheden eventueel met vers rood fruit. Ook een idee; neem de inhoud van een doosje ‘After Eight’ en smelt samen met de pure chocolade tijdens het bereiden voor een minteffect.
Ook lekker: Witte chocolade botercreme luchtige zoete crème van boter en chocolade recept.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen