Mozzarella voorgerecht

Groene pesto, limoen en verse basilicum.
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 10 min
Naar het recept

Op zoek naar een makkelijk, maar origineel en lekker voorgerecht? Maak dan eens dit mozzarella voorgerecht. Heerlijk met de groene pesto, limoen en rucola, maak er een echt voorgerecht(feestje) van!

Crostini’s en mozzarella

Ik hou van Crostini’s en eigenlijk hoort een crostini wel bij dit mozzarella voorgerecht. Een dun sneetje brood dat geroosterd is, dat smeer je lekker in met knoflook en olijfolie, kruiden zoals salie, oregano of rozemarijn, net wat je lekker vind. Bestrooi nog lekker met grof zeezout. Echt een feestje!

Ingrediënten

  • 2 bollen mozzarella
  • 2 tomaten
  • 1 rode ui
  • handje rucola slamelange
  • handje verse basilicum
  • 1 limoen
  • 1 el groene pesto

Bereidingswijze

  1. 1Snij de bollen mozzarella door de helft. Snij iedere halve bol weer door de helft. Snij de tomaten in kleine blokjes en de rode ui fijn. Schep de rode ui door de tomatenblokjes en leg op iedere kwart mozzarella een schepje tomaat-uimengsel. Leg daar bovenop de andere kwart van de mozzarella.
  2. 2Garneer het met wat overgebleven tomaat-uimengsel, slamelange, verse basilicum en pesto. Als laatste knijp je nog een klein beetje limoensap uit over de mozzarelle, lekker fris en genieten!
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...