Mozzarella voorgerecht

Mozzarella voorgerecht

Groene pesto en rucola
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Klaar in: 10 min
  • Kcal: 360

Mozzarella voorgerecht met groene pesto en rucola een makkelijk en snel voorgerecht. Laagjes mozzarella met een topping van gekleurde tomaatjes, groene pesto, basilicum en rucola. Weer eens wat anders dan de bekende caprese.

Tomaat mozzarella torentje

’n Tomaat mozzarella torentje met verse pesto en wat parmezaan. Een beetje pit van de rode ui, je maakt ’t makkelijk en snel als voorgerecht.

Eet de mozzarella met ’n crostini, een dun sneetje brood dat geroosterd is met knoflook en olijfolie, kruiden zoals salie, oregano of rozemarijn, net wat je lekker vind. Bestrooi met grof zeezout.

Ingrediënten

  • 2 bollen mozzarella
  • 12 cherry tomaten mix
  • ½ rode ui
  • handje rucola sla
  • handje verse basilicum
  • 2 el groene pesto
Mozzarella voorgerecht pesto

Mozzarella recept

  1. Snij de tomaatjes door vier, pel en snipper de rode ui en meng samen. Snij een paar blaadjes basilicum fijn en meng mee. Breng op smaak met peper en ’n snuf grof zeezout.
  2. Snij de mozzarella door drie of vier, net wat lukt zodat deze blijft staan. De éne bol is de andere niet. Leg de eerste plak op ’n bord. Schep voorzichtig ’t tomatenmengsel erop en stapel zo ook de volgende mozzarella.
  3. Top af met wat rucola en verdeel de groene pesto er omheen. Zo maak je ’n snel mozzarella recept.

Groene pesto maak je natuurlijk zelf als je de helft van dit recept neemt heb je genoeg voor twee.

Ook lekker: Quinoa salade caprese gerecht.

Beoordeling: 3.5. van 16 stemmen.
Please wait...

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram februari
De smaak van Italie voorjaar 2024