Zelf mueslirepen maken – mueslireep

Zelf mueslirepen maken – mueslireep

Mueslirepen als tussendoortje? Maak ze gewoon zelf! Een gezonde snack met gedroogd fruit, snel en simpel. Even inpakken en hup, mee naar school of werk. Mueslirepen maken kost geen moeite, je hebt de meeste ingrediënten waarschijnlijk al in huis. Gedroogd fruit geeft de reep een zoete smaak en een lekkere bite. Je kunt eindeloos variëren: rozijnen, abrikozen, pruimen, dadels… alles kan!

Zelf appelsap maken voor stap 3? Gooi gewoon een stuk appel met een scheutje water in de blender. Glutenvrije repen? Gebruik glutenvrije havervlokken en maal 4 eetlepels tarwezemelen fijn of vervang ze. Zelfrijzend bakmeel? Witte rijstmeel met een snufje bakpoeder doet het ook prima.

Ook lekker: dadelrepen maken!

Mueslirepen maken recept

Mueslirepen maken

3.7 van 3 stemmen
Recept afdrukken
Mueslirepen maken als tussendoortje? Een gezonde en makkelijke snack met gedroogd fruit, perfect om mee te nemen naar school of werk!
Gang Tussendoor
Keuken Hollands
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 25 minuten
Totale tijd 35 minuten
Porties 12 stuks
calorieën 108

Ingrediënten

  • 3 el olijfolie extra vergine
  • 130 gr gedroogd fruit
  • 100 gr havermout
  • 50 gr gepofte rijst
  • 2 el zonnebloempitten
  • 2 el sesamzaad
  • 4 el tarwezemelen
  • 2 el zelfrijzend bakmeel
  • 1 ei
  • 1 eiwit
  • 2 el appelsap

Instructies

  • Verwarm de oven voor voor op 180 graden. Vet een cakeblik (ongeveer 20x30 cm) in met 1 eetlepel olijfolie en bekleed het met bakpapier. Snijd het gedroogd fruit in kleine stukjes.
  • Meng de havermout, gepofte rijst, gedroogd fruit, zonnebloempitten, sesamzaad, tarwezemelen en het zelfrijzend bakmeel in een grote kom.
  • Klop het ei en eiwit in een aparte kom tot het schuimt. Maak een kuiltje in het havermoutmengsel en giet de eieren, de overige olijfolie en het appelsap erbij. Meng goed door totdat alle ingrediënten bedekt zijn.
  • Verdeel het mengsel gelijkmatig in het cakeblik en druk het stevig aan. Bak de mueslirepen 25 minuten in de oven, of totdat ze goudbruin zijn.
  • Laat de mueslirepen afkoelen en snijd ze daarna in stukken.

Ook lekker om de mueslireep zonder suiker in stukjes te breken voor in de yoghurt, heerlijk krokant! Wil je meer gezonde tussendoortjes? Probeer dan eens bananenbrood met dadels, helemaal zonder suiker.

Voor variatie kun je stukjes chocolade en rozijnen toevoegen, zo maak je mueslirepen met chocolade en rozijnen. Zelf mueslirepen maken met een twist!
Deze muesli koekjes zijn ook lekker.

Mueslirepen met gedroogd fruit
Mueslirepen recept

Dit recept valt onder

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

3.67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

Maak kans op het kookboek Holy happy belly april actie
Simpele Recepten App
De Smaak van Italie Editie 1 2025