Mueslirepen maken
- Aantal: 12
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 25 min
- Klaar in: 35 min
- Kcal: 108
Mueslirepen maken als tussendoortje, je doet het makkelijk zelf. Een heerlijke én gezonde snack met gedroogd fruit. Hurry up, in de trommel mee naar school of 't werk.
Reep met gedroogd fruit
Gezonde tussendoortjes, snel en simpele healthy reep. Stukjes gedroogd fruit maakt de reep wat zoet en heeft behoorlijk wat bite. Voor 't gedroogd fruit kan je van alles nemen denk aan rozijnen, abrikozen, pruimen en dadels. 'n Mueslireep maak 't!
Voor de appelsap kan je prima een stuk appel in de blender malen met een scheutje water. Wil je de repen glutenvrij maken, gebruik dan glutenvrije havervlokken en vervang dan ook de tarwezemelen hiervoor, maal de 4 eetlepels fijn. Vervang het zelfrijzend bakmeel voor witte rijstmeel en een snuf bakpoeder.
Mueslireep zo maak je 'm
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet een cakeblik (zo'n 20x30 cm) in met 1 eetlepel olijfolie en bekleed met bakpapier. Snij het gedroogd fruit klein.
- Meng de havermout met de gepofte rijst, gedroogd fruit, zonnebloempitten, sesamzaad, tarwezemelen en het zelfrijzend bakmeel.
- Klop in een kom het ei met het eiwit tot het schuimt. Maak een kuiltje in het havermout mengsel en giet de eieren, de overige olijfolie en het appelsap erin. Meng tot alle ingrediënten bedekt zijn.
- Verdeel het mengsel in het cakeblik, druk goed aan en bak in zo'n 25 minuten bruin in de oven. Laat afkoelen en snij in repen. Mueslireep zó maak je 'm.
Ook lekker om de mueslireep te breken voor in de yoghurt, lekker krokant. Meer gezonde tussendoortjes, bananenbrood met dadels zonder suiker.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?