Nachos met kaas en koriander
Perfecte borrel bite- Aantal: 4
- Bereidingstijd: 10 min
- Wachttijd: 15 min
- Klaar in: 25 min
- Kcal: 445
Nachos met kaas en koriander uit de oven. ’n Perfecte borrel bite, ’n tussendoor hap of snel comfort food van knapperige nacho chips met plakkerige kaas en verse kruiden simpel en snel zelf te maken.
Guacamole maak je zelf
Guacamole dip je kent ’t wel. Guacamole maak je zelf dat is namelijk heel makkelijk. Met ingrediënten zoals avocado, tomaat, ui, knoflook, sap van een limoen, chilipeper, koriander en verschillende andere kruiden. Onmisbaar bij je tortillachips.
Zo maak je zelf guacamole. Romige dip gemaakt van avocado.
Nachos met zoete aardappel
Heb je nog een zoete aardappel in huis? Nachos met zoete aardappel zijn te gek lekker! Schil en snij de zoete aardappel in lange frieten en besprenkel met olijfolie en zeezout. Leg ze 10 minuten eerder in de voorverwarmde oven dan de nacho chips, dan is de zoete aardappel gelijk klaar en kan je deze stapelen tussen de nachos, kaas en koriander.
Nachos uit de oven
- Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de chips over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep het gehakt over de chips en strooi de kaas eroverheen. Zet de nachos 15 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten (in ’n ovenschaal duurt dit langer).
- Zorg intussen dat de guacemole en de yoghurt knoflooksaus klaarstaan en hak de koriander fijn.
- Stapel de nachos met tussenin de laagjes saus, maak af met de koriander. Serveer de nachos uit de oven nog een beetje warm, zo zijn de nachos het lekkerst. Nachos uit de oven zó maak je ze.
De lekkerste yoghurt knoflookdip voor bij je nachos maak je met 3 el Griekse yoghurt, 3 el yoghurt, verse peper, gehakte bladpeterselie en koriander, 2 tenen geperste knoflook en mengen maar. Maak af met citroen.
Ook lekker: Chili con carne met nacho’s, ’n chili is makkelijk te maken en in no time klaar en te gek lekker met veel tortilla chips.
Wat vind je van het recept?
Recente recepten en artikelen