Na­chos met kaas en korian­der

Na­chos met kaas en korian­der

Perfecte borrel bite
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 10 min
  • Klaar in: 20 min

Een echte vrijdagmiddag snack, na­chos met kaas en
ko­ri­an­der uit de oven. Een perfecte borrel bite die simpel en snel te maken is!

Guacamole maak je zelf

Guacamole dip, wie kent deze niet? Guacamole maak je zelf dat is namelijk heel erg makkelijk! Met ingrediënten zoals avocado, tomaat, ui, knoflook, sap van een limoen, chilipeper, koriander en verschillende andere kruiden. Onmisbaar bij je tortillachips.

Zo maak je zelf guacamole. Romige dip gemaakt van avocado.

Na­chos met zoete aardappel

Heb je nog een zoete aardappel in huis? Na­chos met zoete aardappel zijn te gek lekker! Schil en snij de zoete aardappel in lange frieten en besprenkel met olijfolie en zeezout. Leg ze 10 minuten eerder in de voorverwarmde oven dan de nacho chips, dan is de zoete aardappel gelijk klaar en kan je deze stapelen tussen de na­chos, kaas en koriander.

Ingrediënten

  • 200 gr tortillachips
  • 175 gr vegetarisch fijngehakt
  • 175 gr geraspte kaas
  • guacamole dip
  • yoghurt knoflookdip
  • 15 gr verse koriander

Bereidingswijze nachos uit de oven

  1. Verwarm de oven voor op 180 graden. Verdeel de chips over een met bakpapier beklede bakplaat. Schep het gehakt over de chips en strooi de kaas eroverheen. Zet de nachos 10 minuten in de oven tot de kaas is gesmolten.
  2. Zorg intussen dat de guacemole en de yoghurt knoflooksaus klaarstaan en hak de koriander fijn.
  3. Stapel de nachos met tussenin de laagjes saus, maak af met de koriander. Serveer de nachos uit de oven nog een beetje warm, zo zijn de nachos het lekkerst!

De lekkerste yoghurt knoflookdip voor bij je nachos maak je met 3 el Griekse yoghurt, 3 el yoghurt, verse peper, gehakte bladpeterselie en koriander, 2 tenen geperste knoflook en mengen maar. Yum!

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...