De makkelijkste taart ooit: Napoleontaart met bladerdeeg en room
De Napoleontaart is misschien wel de allermakkelijkste taart ter wereld. De Russische taart bestaat uit krokante laagjes bladerdeeg met daartussen Zwitserse crème. Die crème maak je door banketbakkersroom te mengen met slagroom, totaal niet moeilijk dus. Om het allemaal nog makkelijker te maken, gebruiken we bladerdeeg uit de supermarkt. Maar je kunt natuurlijk ook ervoor kiezen om ook het bladerdeeg te maken.
De Napoleontaart is een soort mille-feuille. Deze variatie van een hoge taart met verschillende laagjes komt uit Rusland, waar deze taart al sinds de 19e eeuw gegeten wordt en nog steeds een van de bekendste taarten is. We begrijpen waarom, want deze makkelijke taart is juist door zijn eenvoud onwijs lekker.
Ook een makkelijke taart: banoffee pie, met banaan.
Ingrediënten
Voor de Zwitserse room
- 350 ml melk
- 75 gr fijne suiker
- 1 vanillestokje of vanille-extract
- 3 eidooiers
- 35 gr maizena
- 225 ml slagroom
Voor de Napoleontaart
- 2 rollen bladederdeeg vers
- 100 gr fruit aardbei, blauwe bessen, kers
Instructies
- Snijd het bladerdeeg uit in ronde plakken of druk ze uit met een grote ronde vorm. Bak het bladerdeeg volgens aanwijzingen op de verpakking in een voorverwarmde oven.
- Zet een steelpannetje op het vuur en 300 ml van de melk toe. Doe ook het merg en de peul van het vanille extra in de pan, of voeg 1 theelepel vanille-extract toe. Breng het geheel aan de kook.
- Meng in een andere kom de eidooiers, suiker en de rest van de melk tot een glad mengsel. Zeef als laatste de maizena er doorheen en meng opnieuw, tot alles goed is gemengd.
- Haal het vanillestokje uit de pan en schep ongeveer 4 eetlepels van de warme melk bij de andere kom. Roer goed. Zet de pan terug op het vuur en doe het eiermengsel bij de warme melk in de pan. Kook ongeveer 2 minuten op laag vuur, tot de suiker goed is gesmolten en de room dik is.
- Voeg de banketbakkersroom toe aan een schaal en bedek goed met plasticfolie, om zo een velletje te voorkomen. Laat afkoelen tot kamertemperatuur. Klop ondertussen de slagroom. Meng de afgekoelde banketbakkersroom met de slagroom.
- Snijd de ronde plakken bladerdeeg doormidden, zodat je dunne laagjes hebt. Beleg iedere laag met de Zwitserse room en stapel de laagjes op elkaar. Bewaar 1 laag en de overgebleven kruimels om de Napoleontaart mee te decoreren. Maak als laatst af met seizoensvruchten.
Door de mille-feuille een nachtje in de koelkast te laten rusten wordt de taart extra lekker!
Ook lekker: chocolade koekjees taart.
Tip: decoreer met seizoensvruchten!
Probeer ook eens: bokkepootjestaart met advocaat, een taart zonder oven!
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?