Nasi goreng met saté en atjar

Nasi goreng met saté en atjar

Nasi goreng met saté en atjar, snel klaar! Dit recept met boemboe voor nasi en saté ajam is perfect voor doordeweekse dagen. In Indonesië is nasi goreng een typisch ontbijtgerecht, gemaakt van opgebakken witte rijst van de vorige dag. Eenvoudig en snel nasi maken!

Saté ajam, Indonesische saté, is heerlijk met atjar en Indonesische komkommer, genaamd Atjar Ketimoen. Kleine stokjes met een paar stukjes vlees en satésaus.

Net even anders: nasi goreng! Maak een kommetje zelf thuis!

Nasi goreng met sate en atjar recept

Nasi met saté

4.4 van 14 stemmen
Recept afdrukken
Nasi goreng met saté en atjar, in no time klaar! Super snel te maken met boemboe voor nasi en saté ajam recept.
Gang Hoofdgerecht
Keuken Aziatische recepten
Voorbereidingstijd 10 minuten
Bereidingstijd 15 minuten
Totale tijd 20 minuten
Porties 4 personen
calorieën 748

Ingrediënten

  • 300 gr rijst
  • 12 stokjes saté ajam vriezer
  • 400 gr prei
  • 1 rode paprika
  • 4 el olijfolie
  • 95 gr boemboe voor nasi goreng
  • 200 gr atjar tjampoer
  • 60 gr kroepoek

Instructies

  • Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
  • Verwarm de saté in heet water in een pan terwijl de rijst kookt.
  • Snijd de prei in ringen en de paprika in reepjes.
  • Verhit olie in een wok en roerbak de groenten gedurende drie minuten.
  • Voeg de boemboe toe en bak deze al roerend mee met een scheutje water.
  • Meng de gekookte rijst met het boemboe-mengsel en laat de smaken intrekken.
  • Schep de nasi met saté in kommen en serveer met de atjar en kroepoek.

Hou je van pittig? Roer een eetlepel sambal mee door de nasi of bak een rode peper mee met de groenten.

Ook lekker: zelf pindasaus maken.

Nasi goreng met sate atjar

Deel dit recept

Wat vind je van het recept?

Houd je net zo van eten als wij?

Vul je e-mail adres in en ontvang regelmatig de nieuwste recepten.

De bakplaat Instagram actie april
De smaak van Italie voorjaar 2024