Nasi Goreng

  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 25m
  • Klaar in: 30m

Voor nasi goreng dient de rijst eerst gekookt te worden. Tijdens het koken kan er al wat zout worden toegevoegd om de rijst van extra smaak te voorzien. Wanneer de rijst is gekookt moet de rijst eerst even goed afkoelen. Laat de rijst 5 tot 10 minuten dus even staan. Ondertussen kan de spek in stukjes worden gesneden en worden gebakken. Wanneer er

Ingrediënten

  • 1 pond droogkokende rijst (bij voorkeur Surinaamse)
  • 300 - 500 gram mager varkensvlees of gehakt
  • 50 gram ontbijtspek
  • 200 gram gekookte ham
  • 2 uien
  • 1 knoflookpit
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 2 theelepels ketoembar (koriander)
  • 1 theelepel laos
  • 1 a 2 theelepels zout
  • 2 eetlepels ketjap
  • 50 gram boter of margarine
  • Reepjes omelet
  • Kroepoek
  • Zure uitjes
  • Augurken of komkommer

Bereidingswijze

Stap1

Voor nasi goreng dient de rijst eerst gekookt te worden. Tijdens het koken kan er al wat zout worden toegevoegd om de rijst van extra smaak te voorzien. Wanneer de rijst is gekookt moet de rijst eerst even goed afkoelen. Laat de rijst 5 tot 10 minuten dus even staan. Ondertussen kan de spek in stukjes worden gesneden en worden gebakken. Wanneer er gekozen is voor varkensvlees moet dit ook nog eerst even gebraden worden. Wanneer de spek en het vlees klaar is kan de fijngesneden ui en knoflook worden toegevoegd aan het spekvet. Bak dit samen vervolgens tot het een lichtbruine kleur heeft. Wanneer het de juiste kleur heeft bereikt kunnen de overige kruiden, de spek en het gehakt (of varkensvlees) worden toegevoegd. Nu de gaargekookte en inmiddels afgekoelde rijst toevoegen en dit samen goed mengen. Voeg naar eigen inziens wat ketjap toe voor de smaak. Vervolgens alles goed roeren en opwarmen tot het goed warm is.

Stap2

Serveer tip Nasi Goreng:Het gerecht dient nu alleen nog even gegarneerd te worden met reepjes omelet en gekookte ham. Het gerecht wordt uitgeserveerd samen met kroepoek, zure uitjes en augurken of komkommer.Eet smakelijk!

Gemiddelde waardering

(3 / 5)

3 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

74

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab