Nasi goreng met saté en atjar

  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 25m

Deze nasi goreng met saté en atjar is heel snel te bereiden en smaak heerlijk. Maak nu zelf nasi goreng met saté en atjar met dit recept.

Ingrediënten

  • 400 gram rijst
  • 12 stokjes saté ajam
  • 500 gram prei
  • 1 rode paprika
  • 4 eetlepels zonnebloemolie
  • 150 gram boemboe voor nasi goreng
  • 200 gram atjar tjampoer
  • 60 gram kroepoek

Bereidingswijze

Stap1

Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen in een pan met heet water de saté.

Stap2

Snij ondertussen de prei in ringen en de paprika in reepjes. Verhit olie in een wok en roerbak de groenten ongeveer 3 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak deze al roerend mee.

Stap3

Schep de gekookte rijst erdoor en laat het even goed warm worden. Serveer de nasi met de saté, atjar en kroepoek. Als je van pittig eten houdt, kun je er een eetlepel sambal doorheen doen of een rood pepertje meebakken met de groenten.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

57

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab