
Nasi met saté en atjar
Nasi met saté en atjar, atjar staat in no-time op tafel. We gebruiken een kant-en-klare boemboe voor de nasi én de saté - ideaal als je weinig tijd hebt, maar toch zin hebt in iets hartigs. In Indonesië is deze nasi een klassiek ontbijtgerecht, gemaakt van opgebakken rijst van de vorige dag. Hier maken we een snelle versie die je op elk moment van de dag kunt eten.
Saté ajam, oftewel Indonesische kipsaté, serveer je met een paar malse stukjes vlees op een stokje, overgoten met romige satésaus. Lekker met atjar (zuurzoete groente) of Atjar Ketimoen - ingelegde komkommer voor een frisse bite.
Net even anders: nasi goreng zonder pakjes en zakjes.

Ingrediënten
- 300 gr rijst
- 12 stokjes saté ajam vriezer
- 400 gr prei
- 1 rode paprika
- 4 el olijfolie
- 95 gr boemboe voor nasi goreng
- 200 gr atjar tjampoer
- 60 gr kroepoek
Instructies
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verwarm de saté in heet water in een pan terwijl de rijst kookt.
- Snijd de prei in ringen en de paprika in reepjes.
- Verhit olie in een wok en roerbak de groenten gedurende drie minuten.
- Voeg de boemboe toe en bak deze al roerend mee met een scheutje water.
- Meng de gekookte rijst met het boemboe-mengsel en laat de smaken intrekken.
- Schep de nasi met saté in kommen en serveer met de atjar en kroepoek.
Hou je van pittig? Roer een eetlepel sambal mee door de nasi of bak een rode peper mee met de groenten.
Ook lekker: zelf pindasaus maken.

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?