Nasi goreng met saté en atjar

Nasi goreng met saté en atjar

In no time klaar!
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min

Nasi goreng met saté en atjar, in no time klaar! Super snel te maken met boemboe voor nasi en saté ajam. Perfect recept voor de doordeweekse dag, in Indonesië ontbijt je met ’t nasi goreng gerecht, de opgebakte witte rijst van de dag ervoor. Simpel nasi maken!

Saté ajam

Saté ajam, Indonesische saté, kleine stokjes met een paar stukjes vlees met wat satésaus, best lekker! Saté ajam is lekker met atjar en Indonesische komkommer met de naam Atjar Ketimoen.

Bereidingswijze

  • 300 gr rijst
  • 12 stokjes saté ajam
  • 400 gr prei
  • 1 rode paprika
  • 4 el olijfolie
  • 100 gr boemboe voor nasi goreng
  • 200 gr atjar tjampoer
  • 60 gr kroepoek
Nasi goreng met sate atjar

Zo maak je snelle nasi

  1. Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen in een pan met heet water de saté.
  2. Snij de prei in ringen en de paprika in reepjes. Verhit olie in een wok en roerbak de groenten drie minuten. Voeg de boemboe toe en bak deze al roerend mee met een klein scheutje water.
  3. Meng de gekookte rijst met het boemboe mengsel en laat de smaken intrekken. Schep de nasi in kommen en maak af met de saté, atjar en kroepoek. Zó maak je snelle nasi!

Hou je van pittig? Roer een eetlepel sambal mee door de nasi of bak een rode peper mee met de groenten.

Meer nasi? Vegetarische nasi en maak zelf je pindasaus, enjoy!

Beoordeling: 5.0. van 2 stemmen.
Please wait...