Nasi goreng met saté en atjar
Nasi goreng met saté en atjar, snel klaar! Dit recept met boemboe voor nasi en saté ajam is perfect voor doordeweekse dagen. In Indonesië is nasi goreng een typisch ontbijtgerecht, gemaakt van opgebakken witte rijst van de vorige dag. Eenvoudig en snel nasi maken!
Saté ajam, Indonesische saté, is heerlijk met atjar en Indonesische komkommer, genaamd Atjar Ketimoen. Kleine stokjes met een paar stukjes vlees en satésaus.
Net even anders: nasi goreng! Maak een kommetje zelf thuis!
Recept afdrukken
Nasi goreng met saté en atjar, in no time klaar! Super snel te maken met boemboe voor nasi en saté ajam recept.
Ingrediënten
- 300 gr rijst
- 12 stokjes saté ajam vriezer
- 400 gr prei
- 1 rode paprika
- 4 el olijfolie
- 95 gr boemboe voor nasi goreng
- 200 gr atjar tjampoer
- 60 gr kroepoek
Instructies
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Verwarm de saté in heet water in een pan terwijl de rijst kookt.
- Snijd de prei in ringen en de paprika in reepjes.
- Verhit olie in een wok en roerbak de groenten gedurende drie minuten.
- Voeg de boemboe toe en bak deze al roerend mee met een scheutje water.
- Meng de gekookte rijst met het boemboe-mengsel en laat de smaken intrekken.
- Schep de nasi met saté in kommen en serveer met de atjar en kroepoek.
Hou je van pittig? Roer een eetlepel sambal mee door de nasi of bak een rode peper mee met de groenten.
Ook lekker: zelf pindasaus maken.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?