Nasi goreng met saté en atjar

In no time klaar!
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Deze nasi goreng met saté en atjar is heel snel te bereiden en smaak heerlijk. Maak nu zelf nasi goreng met saté en atjar met dit recept.

Nasi goreng, altijd een goed idee

Ingrediënten

  • 400 gr rijst
  • 12 stokjes saté ajam
  • 500 gr prei
  • 1 rode paprika
  • 4 el olijfolie
  • 150 gr boemboe voor nasi goreng
  • 200 gr atjar tjampoer
  • 60 gr kroepoek

Bereidingswijze

  1. 1Kook de rijst volgens aanwijzingen op de verpakking. Verwarm intussen in een pan met heet water de saté.
  2. 2Snij ondertussen de prei in ringen en de paprika in reepjes. Verhit olie in een wok en roerbak de groenten ongeveer 3 minuten. Voeg dan de boemboe toe en bak deze al roerend mee.
  3. 3Schep de gekookte rijst erdoor en laat het even goed warm worden. Serveer de nasi met de saté, atjar en kroepoek. Als je van pittig eten houdt, kun je er een eetlepel sambal doorheen doen of een rood pepertje meebakken met de groenten.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...