Nasi Goreng zelf maken recept

Nasi
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 25 min
  • Klaar in: 30 min
Naar het recept

Voor nasi goreng moet eerst de rijst gekookt worden. Tijdens het koken kan er al wat zout worden toegevoegd om de rijst van extra smaak te voorzien. Wanneer de rijst is gekookt moet de rijst eerst goed afkoelen. Laat de rijst 5 tot 10 minuten even staan. Ondertussen kan de spek in stukjes worden gesneden en worden gebakken.

Nasi

Ingrediënten

  • 1 pond droogkokende rijst
  • 400 gr mager varkensvlees of gehakt
  • 50 gram ontbijtspek
  • 200 gram gekookte ham
  • 2 uien
  • 1 knoflookpit
  • 1 tl sambal oelek
  • 2 tl ketoembar
  • 1 tl laos
  • 2 el ketjap
  • 50 gr boter
  • reepjes omelet
  • kroepoek
  • zure uitjes
  • Augurk of komkommer

Bereidingswijze

  1. 1Voor nasi goreng moet de rijst eerst gekookt worden. Tijdens het koken kan er wat zout worden toegevoegd om de rijst van extra smaak te voorzien. Wanneer de rijst is gekookt moet de rijst eerst even goed afkoelen. Laat de rijst 5 tot 10 minuten even staan.
  2. 2Ondertussen kan de spek in stukjes worden gesneden en worden gebakken. Wanneer er gekozen is voor varkensvlees moet dit ook nog eerst even gebraden worden. Wanneer de spek en het vlees klaar is kan de fijngesneden ui en knoflook worden toegevoegd aan het spekvet. Bak dit samen vervolgens tot het een lichtbruine kleur heeft. Nu kunnen ook de overige kruiden bij en het spek en het gehakt of varkensvlees worden toegevoegd
  3. 3Nu de gaargekookte en inmiddels afgekoelde rijst toevoegen en dit samen goed mengen. Voeg naar eigen inziens wat ketjap toe voor de smaak. Vervolgens alles goed roeren en opwarmen tot het goed warm is.
  4. 4Het gerecht dient nu alleen nog even gegarneerd te worden met reepjes omelet en gekookte ham. Het gerecht wordt uitgeserveerd samen met kroepoek, zure uitjes en augurken of komkommer.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...