
Maak een kommetje nasi goreng zelf thuis!
Zelf nasi goreng maken met tempeh: eenvoudig, voedzaam en ontzettend lekker. Deze geurige, volkoren basmatirijst maakt het tot een heerlijke maaltijd. We voegen ei toe en gebruiken ketjap asin - een zoute Indonesische sojasaus die perfect past bij dit gerecht. Zelf thuis een kommetje nasi goreng maken is helemaal niet ingewikkeld. Dit recept is makkelijk, snel klaar én genoeg voor de hele familie.
Bami is ook lekker.

Maak zelf eenvoudige nasi goreng met ei en ketjap asin! Dit recept met tempeh is voedzaam en overheerlijk. Zelf nasi maken is hartstikke leuk.
Ingrediënten
- 400 gr basmati rijst volkoren
- 250 gr tempeh ketjap tempeh (2x180gr) (tempé)
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gemberwortel
- 2 rode pepers
- 2 el sesamolie
- 3 el rijstwijn
- 2 el ketjap asin
- 6 lente-ui
- 6 eieren
- zonnebloemolie
Instructies
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Klop de eieren los en breng op smaak met versgemalen peper. Bak in een scheutje zonnebloemolie tot roerei. Haal de pan van het vuur, maak de eieren rul en zet even opzij.
- Snijd de tempeh in blokjes (of koop in blokjes) en bak deze bruin in de zonnebloemolie in een wok.
- Pel en snijd de rode ui in ringen, schil en pers de knoflook en hak de gember fijn.
- Snijd de peper in dunne ringen en bak deze kort mee met de knoflook, gember en ui in de wok met de tempeh.
- Voeg de sesamolie, rijstwijn en ketjap toe.
- Snijd de lente-ui in dunne ringen en schep deze samen met de gekookte rijst in delen door het tempeh mengsel.
- Bak nog even mee zodat de rijst ook lekker gebakken is en voeg tot slot het roerei toe.
- Schep deze eenvoudige nasi goreng in kommen en serveer.
Maak deze eenvoudige nasi goreng vegetarisch af - met (vegetarische) kroepoek en gebakken uitjes.
Lekker met: pindasaus.

Deel dit recept
Wat vind je van het recept?