Maak een kommetje nasi goreng zelf thuis!
Zelf nasi maken is hartstikke lekker: nasi goreng met tempeh, echt niet ingewikkeld en erg voedzaam! Met heerlijk geurige volkoren basmati rijst is dit maaltje echt een feest! Nasi met ei en ketjap asin, een Indonesische zoute sojasaus die perfect past bij deze nasi. Maak een kommetje nasi goreng zelf thuis! Het recept is genoeg voor de hele familie.
Bami is ook lekker.
Recept afdrukken
Maak zelf eenvoudige nasi goreng met ei en ketjap asin! Dit recept met tempeh is voedzaam en overheerlijk. Zelf nasi maken is hartstikke leuk.
Ingrediënten
- 400 gr basmati rijst volkoren
- 250 gr tempeh ketjap tempeh (2x180gr) (tempé)
- 1 rode ui
- 2 teentjes knoflook
- 2 cm gemberwortel
- 2 rode pepers
- 2 el sesamolie
- 3 el rijstwijn
- 2 el ketjap asin
- 6 lente-ui
- 6 eieren
- zonnebloemolie
Instructies
- Kook de rijst volgens de instructies op de verpakking.
- Klop de eieren los en breng op smaak met versgemalen peper. Bak in een scheutje zonnebloemolie tot roerei. Haal de pan van het vuur, maak de eieren rul en zet even opzij.
- Snijd de tempeh in blokjes (of koop in blokjes) en bak deze bruin in de zonnebloemolie in een wok.
- Pel en snijd de rode ui in ringen, schil en pers de knoflook en hak de gember fijn.
- Snijd de peper in dunne ringen en bak deze kort mee met de knoflook, gember en ui in de wok met de tempeh.
- Voeg de sesamolie, rijstwijn en ketjap toe.
- Snijd de lente-ui in dunne ringen en schep deze samen met de gekookte rijst in delen door het tempeh mengsel.
- Bak nog even mee zodat de rijst ook lekker gebakken is en voeg tot slot het roerei toe.
- Schep deze eenvoudige nasi goreng in kommen en serveer.
Maak af met kroepoek en gebakken uitjes en geniet.
Net even anders: nasi met peultjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?