Nasi Goreng zelf maken recept

Nasi Goreng zelf maken recept

Met tempé
  • Aantal: 6
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 25 min

Nasi Goreng zelf maken recept met tempé, echt niet ingewikkeld en lekker joh! Met heerlijk geurige volkoren basmati rijst is dit maaltje echt een feest!

Nasi met ei

Nasi met ei en ketjap asin, een Indonesische zoute ketjap ofwel een zoute sojasaus die perfect past bij deze nasi goreng. Maak ’t simpel zelf voor de hele familie.

Ingrediënten

  • 400 gr volkoren basmati rijst
  • 250 gr tempé
  • 1 rode ui
  • 2 teen knoflook
  • 2 cm gemberwortel
  • 2 rode pepers
  • 2 el sesamolie
  • 3 el rijstwijn
  • 2 el ketjap asin
  • 6 lente ui
  • 6 eieren
  • zonnebloemolie
Nasi Goreng recept zelf maken

Zo maak je vega nasi goreng

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Klop de eieren los en breng op smaak met verse peper. Bak tot roerei in een scheutje zonnebloemolie. Haal de pan van het vuur, maak de eieren rul en zet even weg.
  2. Snij de tempé in blokjes en bak bruin in de zonnebloemolie in een wok. Pel en snij de rode ui in ringen, schil en pers de knoflook en hak de gember fijn. Snij de peper in dunne ringen en bak met de knoflook, gember en ui kort mee met de tempé.
  3. Voeg de sesamolie, rijstwijn en ketjap toe. Snij de lente ui in dunne ringen en schep samen met de rijst in delen door het tempé mengsel, bak nog even mee zodat de rijst ook lekker gebakken is en voeg tot slot het roerei toe. Zó maak je vega nasi goreng!

Maak af met kroepoek en gebakken uitjes en geniet.

Bami is ook lekker.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...