Noedels met kip en groene curry
Smul van een heerlijk Aziatisch mild-pittig gerecht van noedels met kip, groene curry, taugé en prei. Dit gerecht, snel en gemakkelijk te bereiden, staat binnen no-time op tafel - ideaal voor een doordeweekse maaltijd.
Noedels zijn een snelle en lekkere optie voor een doordeweekse maaltijd. Of je nu kiest voor dikke Japanse udon noedels, wok met kip en noedels, of glasnoedels, er zijn talloze heerlijke gerechten mogelijk.
Ook lekker: rode curry met knoflook en kokos.
Recept afdrukken
Noodles met kip en groene curry: snel, gemakkelijk en vol van smaak. Ideaal voor een snelle doordeweekse maaltijd. Maak het recept.
Ingrediënten
- 200 gr eiermie
- 1 paprika
- 2 eieren
- 250 gr champignons
- 400 gr kipfilet
- kokosolie
- 2 preien
- 100 gr taugé
- 2 teentjes knoflook
- 100 gr groene curry boemboe
- 200 ml kokosmelk
Instructies
- Snijd de kipfilet in blokjes. Snijd de prei in dunne ringen en de paprika in stukjes. Snijd de champignons in plakjes en pel en pers de knoflook.
- Bak de kipfilet in een wok met een schep kokosolie en de knoflook tot ze rondom bruin zijn.
- Voeg vervolgens de groenten toe en bak deze kort mee.
- Voeg de currypasta toe samen met de kokosmelk en schep alles om.
- Kook ondertussen de mie gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Voeg de taugé toe aan de kip met groenten en bak deze heel kort mee.
- Giet de noedels af en voeg ze toe aan de wok.
- Klop de eieren los en bak er een omelet van. Snijd de omelet in reepjes en meng met de noedels.
- Schep de groene curry in kommen en serveer.
Maak af met zwart sesamzaad en cassava kroepoek. Maak eventueel de groene curry saus apart in een steelpan en meng later met de groenten.
Ook lekker: pad thai met cashewnoten lente-ui en ei, lekker Thais eten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?