Noedels met mango en rode peper
Deze simpele noedelsalade met mango, rode peper en koriander geeft een smakelijke en gezonde draai aan de Thaise keuken. Met een heerlijk zoete dressing van rietsuiker, rijstazijn, sesamolie en vissaus, zorgt dit recept voor een geweldige smaak in elke hap.
De combinatie van sappige mango, pittige rode peper en verse koriander geeft deze salade een heerlijke kick. Voor een voedzame twist raden we aan om noedels naar keuze te gebruiken, waarbij rijstnoedels gemaakt van bruine basmatirijst favoriet bij ons zijn. Dit vormt een perfecte basis voor een verfrissende en voedzame Thaise salade die zeker iedereen lekker zal vinden.
Ook lekker: pindasaus voor erbij.
Ingrediënten
- 200 gr noedels
- 1 mango vers
- 2 rode pepers
- 10 takjes koriander
- 3 el olijfolie
- 3 el rietsuiker
- 4 el rijstazijn
- 1 el sesamolie
- 1 el vissaus
Instructies
- Breng een ruime pan water aan de kook en voeg de noedels toe. Kook de noedels volgens de instructies op de verpakking tot ze net gaar zijn. Laat goed uitlekken.
- Schil de mango en snijd het vruchtvlees in stukken van gelijke grootte. Hak de pepers en koriander fijn.
- Verhit de olie in een wok of grote koekenpan op hoog vuur. Bak de stukjes mango gedurende ongeveer een halve minuut tot ze lichtbruin beginnen te kleuren.
- Voeg de gehakte pepers toe en bak ze nog een halve minuut mee. Voeg de suiker toe en bak nog een halve minuut om karamelisatie te bevorderen.
- Haal de pan van het vuur en blus af met de azijn om de smaken los te maken en te deglaceren. Voeg nu de sesamolie en vissaus, gekookte en uitgelekte noedels toe aan de pan samen met de gehakte koriander.
- Schep alle ingrediënten goed om zodat de smaken zich mengen en de noedels gelijkmatig bedekt zijn.
- Serveer de noedelsalade met mango direct, bij voorkeur warm of lauwwarm, voor de beste smaak en textuur.
Maak eventueel af met pinda's, krokante uitjes en 'n pittige saus of maak een pindadressing.
Pindadressing maak je zo: Meng 't sap en rasp van 1 limoen met 2 el sesamolie en 2 el sojasaus. Daarbij 2 el chilisaus en 100 gr pindakaas met 2 el water.
Ook lekker: springrolls, een snack van rijstvellen met glass noedels.
Of maak eens: pompoen pindasoep met kokos pinda’s en uitjes.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?