Noedelsoep met Paksoi

  • Hoeveelheid: 1
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 5m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Dit Aziatische hoofdgerecht kan je als maaltijd opdienen en is slechts binnen 15 minuten te bereiden. Deze noedelsoep met paksoi zit vol verse groenten en zachte noedels. Zoals gezegd is deze maaltijd snel te bereiden, maar het is ook heel erg gezond, zoals zoveel recepten uit de Aziatische keuken.

Ingrediënten

  • 300 g gerookte kipreepjes
  • 1/2 bakje koriander (15g)
  • 50 g knapperige dry roast pinda's (zak 200g)
  • 1 paksoi in reepjes gesneden
  • 1 pak roerbaknoedles sweet chili
  • 4 cm verse gember

Bereidingswijze

Stap1

Neem een grote soeppan en snij de gember in plakjes en voeg deze toe plus 1/2 liter water. Voeg daarna een zakje kruidenmix toe waar de roerbak noedels al in zitten. Breng het aan de kook.

Stap2

Als het eenmaal kookt het vuur lager zetten en de noedels toevoegen. Laat de noedels 1 minuut doorkoken op het lage vuur. Probeer ondertussen de noedels uit elkaar te trekken omdat het anders in zijn geheel gaan vast plakken. Het handigste is dit toe doen met 2 vorken. Voeg daarna nog de paksoi toe en laat het nog 4 minuten verder zachtjes koken.

Stap3

Snij de koriander fijn en hak de pinda's grof. Vervolgens verdeel de kipreepjes over de 4 soepkommen en verdeel de gekookte soep over de 4 kommen. Daarna de pinda's en koriander over de soep heen strooien.

Stap4

Tip: Extra lekker met een stukje limoen. Tip: Houd je van pittig? Bestrooi de soep dan met fijngesneden rode peper.

Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

41

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab