Noedelsoep met paksoi

Oosterse soep
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
Naar het recept

Dit Aziatische hoofdgerecht is zó gemaakt, binnen een kwartier aan tafel! Deze noedelsoep met paksoi zit vol verse groenten en zachte noedels.

Oosterse soep

Deze Oosterse soep is erg gezond, zoals zoveel recepten uit de Aziatische keuken. Lekker licht met de echte smaak van Azië. Simpel zelf te maken met dit makkelijke recept.

Ingrediënten

  • 300 gr gerookte kipreepjes
  • 15 gr koriander
  • 50 gr knapperige dry roast pinda’s
  • 1 paksoi
  • 1 pak roerbaknoedles sweet chili
  • 4 cm verse gember

Bereidingswijze

  1. 1Neem een grote soeppan en snij de gember in plakjes en voeg deze toe plus 1/2 liter water. Voeg daarna een zakje kruidenmix toe waar de roerbak noedels al in zitten. Breng het aan de kook.
  2. 2Als het eenmaal kookt het vuur lager zetten en de noedels toevoegen. Laat de noedels 1 minuut doorkoken op het lage vuur. Probeer ondertussen de noedels uit elkaar te trekken omdat het anders in zijn geheel gaan vast plakken. Het handigste is dit toe doen met 2 vorken. Snij de paksoi in reepjes en voeg toe en laat het nog 4 minuten verder zachtjes koken.
  3. 3Snij de koriander fijn en hak de pinda’s grof. Vervolgens verdeel de kipreepjes over de 4 soepkommen en verdeel de gekookte soep over de 4 kommen. Daarna de pinda’s en koriander over de soep heen strooien.
  4. 4Tip: Extra lekker met een stukje limoen. Tip: Houd je van pittig? Bestrooi de soep dan met fijngesneden rode peper.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...