Noedelsoep met paksoi

Noedelsoep met paksoi

Oosterse soep
  • Aantal: 4
  • Bereidingstijd: 5 min
  • Wachttijd: 15 min
  • Klaar in: 20 min
  • Kcal: 340

Noedelsoep met paksoi recept, ’n Oosterse soep die je zó zelf maakt, binnen een kwartier aan tafel. Deze noedelsoep met paksoi zit vol verse groenten en zachte noedels, ’n heerlijk Aziatisch hoofdgerecht met kip.

Oosterse soep

Deze Oosterse soep is erg gezond, zoals zoveel recepten uit de Aziatische keuken. Lekker licht met de echte smaak van Azië. Simpel zelf te maken met dit makkelijke noedelsoep recept.

Gerookte kipfilet stukjes zijn super makkelijk, perfect voor in de soep maar ook in een Oosterse salade erg lekker.

Ingrediënten

  • 300 gr gerookte kipreepjes
  • 15 gr koriander
  • 50 gr knapperige dry roast pinda’s
  • 1 paksoi
  • 1 pak roerbaknoedles sweet chili
  • 4 cm verse gember

Noedelsoep maken

  1. Neem een grote soeppan en snij de gember in plakjes en voeg deze toe samen met een halve liter water. Voeg daarna een zakje kruidenmix toe waar de roerbak noedels al in zitten en breng aan de kook.
  2. Als het water kookt zet het vuur laag en voeg de noedels toe. Laat de noedels 1 minuut doorkoken op het lage vuur. Trek ondertussen de noedels uit elkaar met 2 vorken. Snij de paksoi in reepjes en voeg toe en laat de noedelsoep nog 3 minuten zachtjes koken.
  3. Snij de koriander fijn en hak de pinda’s grof. Verdeel de kipreepjes over de kommen en schenk de soep in. Top af met de pinda’s en koriander. Noedelsoep maken doe je zó

Maak af met limoen, en voor ’n pittige variant voeg je rode peper toe.

Ook lekker: Pho noedelsoep met rundvlees heerlijk comfort food, ’n Vietnamese noedelsoep met mihoen.

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...