Oesters openen

Oesters openen

En slurpen
  • Aantal: 2
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 5 min
  • Klaar in: 15 min
  • Kcal: 38
Naar het recept

Oesters openen en slurpen.. Wat heb je nodig? In ieder geval een oestermesje en flink wat crushed ijs om de oesters op te leggen. Je zou ze ook op grof zeezout kunnen leggen.

Oesters met vinaigrette

Oesters met vinaigrette zijn favoriet. Lekker met azijn van rode wijn of kies die met frambozen. Snipper een sjalot en met een klein flesje tabasco kan je avond niet meer stuk.

Ook lekker: Mosselen recept met witte wijn en mosselgroente erg simpel en snel te maken, ’n basisrecept.

Eventueel een oesterhandschoen kan handig zijn. Wikkel anders een theedoek in één hand en hou de oester daarmee vast met de platte kant naar boven. Duw het oestermes wrikkend in het scharnier en wrik los tot je klak hoort. Haal je mes langs de oester en snij de sluit spier door. Snij de oester los van de schelp. Doe dit zo met alle oesters.

Ingrediënten

  • 12 oesters (Zeeuwse platte)
  • 1 sjalot
  • 100 ml rode wijnazijn of frambozen azijn
  • 1 citroen
Oesters open maken

Zeeuwse platte oesters met vinaigrette

  1. Open de Zeeuwse platte oester zeer voorzichtig met het oestermes.
  2. Pel en snipper de sjalot en meng met de rode wijnzijn. Serveer de dressing van sjalot en azijn apart.
  3. Eet direct. Zeeuwse platte oesters met vinaigrette maak je zó.

Serveer de oesters en azijn met parten citroen op ’n schaal met crushed ijs. Zet tabasco op tafel voor de liefhebber.

Ook lekker: Mosselen uit de wok met knoflook rode peper en zeekraal. Mosselen op Aziatische wijze met oestersaus en sojasaus.

Oesters eten

Mocht ’t je niet lukken de oesters te openen, hier een perfecte uitleg van dé Oesterkoning:

Dit recept valt onder

Vis recepten
Lunchgerechten
Snelle gerechten

Heb je het recept gemaakt? Geef een review.

Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...