Oliebollen bakken in de airfryer
Oliebollen bakken in de airfryer met rozijnen. De smaak is fantastisch lekker. Vergelijk deze niet met een oliebol uit de hete olie want een oliebol uit de airfryer is echt anders.
Airbollen
Zo noem je de oliebollen die uit de airfryer komen, airbollen. Deze bollen zijn anders maar wel lekker, deze oliebol is lang niet zo luchtig maar wel een stuk gezonder. Er komt maar weinig vet aan te pas. De korst is wat harder en steviger, denk aan een stevige krentenbol. Deze airbollen zou je het hele jaar door kunnen maken.
Wij zetten de Inventum GF500HLD airfryer aan en de bereiding is zo gedaan. Gebruik wel echt de bakspray, deze bakt met 1 spray al mooi bruin en heerlijk krokant.
Ook lekker: oliebollen klassiek uit een pan hete olie.
Eet lekker met veel poedersuiker.
Tip: chocolademousse als vulling past ook perfect.
Ook lekker: pistache tiramisu zachte mascarpone, vanille en pistache.
Ingrediënten
- 250 gr zelfrijzend bakmeel
- 200 ml water lauwwarm
- 4 gr gedroogde gist
- 120 gr rozijnen geweld in water of rum
- 1 ei
- 30 gr bloem
- 1 el poedersuiker
- bakspray
Instructies
- Doe het zelfrijzend bakmeel in een kom en meng met het water, de gist, het ei en de rozijnen. Voeg een snuf zout naar smaak toe. Laat het deeg 1 uur rijzen onder een vochtige doek.
- Meng de bloem met de poedersuiker op een diep bord. Maak bollen, van het deeg met behulp van een ijsschep (best lastig het deeg is fluffy) en bestrooi ze met het bloem en poedersuiker mengsel. Spray de bollen in met bakspray.
- Zet de Airfryer aan en bak de oliebollen per 5 stuks, 5 á 6 minuten op 200 graden. Draai om, spray en bak nogmaals 5 minuten.
Deel dit recept
Wat vind je van het recept?