Ontbijtkoek zelf maken recept

Plakje koek
  • Aantal: 12
  • Bereidingstijd: 10 min
  • Wachttijd: 50 min
  • Klaar in: 1 uur
Naar het recept

Elke ochtend weer hetzelfde standaard ontbijt? Ontbijtkoek is lekker, makkelijk en het vult goed. Maar niet heel gezond, omdat er veel suikers inzitten. We maken deze zelf! Met behulp van dit huisgemaakte ontbijtkoek recept heb je een lekkere en gezonde ontbijtkoek in huis waar je wel een weekje vooruit mee kan. Het deeg moet wel een paar uurtjes verpakt worden voordat je het in de oven kan doen, maar dan kan je er dagen van smullen. Deze huisgemaakte ontbijtkoek kan je dus prima als ontbijt eten of als tussendoortje.

Zoete koek

Wel zoete koek maar geen stevia, gebruik dadels zonder pit en voeg ook wat kaneel en speculaas kruiden toe.

Ingrediënten

  • 250 gr volkoren speltmeel
  • 1 el appelstroop
  • 200 ml melk
  • 1 tl kaneel
  • tl kardemom
  • 1 el kokosolie
  • 2 elstar appels
  • 50 gr gedroogde cranberries
  • 100 gr noten
  • 1 el olijfolie
  • 4 druppels stevia
  • 2 tl bakpoeder

Bereidingswijze

  1. 1Doe het meel, melk, de appelstroop, het zout, de kaneel en de kardemom in een mengkom en meng alles goed door elkaar met een lepel of je handen. Ga hier mee door totdat het echt een deeg begint te worden. Bedek met een doek of plasticfolie en laat een paar uur staan.
  2. 2Smelt de kokosolie en doe in de mengkom. Schil de appels en snijd in kleine blokjes. Doe dit ook in de mengkom samen met de cranberries, de olijfolie en de stevia. Hak de noten klein en doe dit er ook bij, samen met het bakpoeder. Meng wederom tot dat alles goed verdeeld is.
  3. 3Verwarm de oven voor op 140 graden. Pak een cakeblik en vet hem in. Giet het deeg in het cakeblik en verdeel het egaal. Bak 50 minuten in de oven.
Beoordeling: 5.0. van 1 stem.
Please wait...