Oosterse soep met kip en noedels

Oosterse soep met kip en noedels
  • Porties: 4
  • Bereidingstijd: 10m
  • Kooktijd: 15m
  • Klaar in: 20m

Ben je opzoek naar een snel, lekker en gezond recept? Probeer deze Oosterse soep met kip en noedels dan eens uit. In maar 20 minuten is dit gerecht klaar en de smaak is heerlijk! Ideaal voor drukke dagen.

Oosters met knapperige groenten

De groenten zorgen voor een heerlijke bite, wok ze niet te lang.
Paksoi, peultjes en tauge. Hoe meer groenten, hoe meer verschillende voedingsstoffen en antioxidanten dit gerecht oplevert. Goed voor ons!

Oosterse soep met kip en noedels-ingredienten

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 250 gram eiermie
  • 2 tenen knoflook
  • Ongeveer 8 bosuitjes
  • 400 gram Oosterse wokgroente
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 3 kippenbouillontabletten
  • 2 eetlepels ketjap manis

Bereidingswijze

Stap1

Snij bosui in ringetjes en de kip in blokjes. Kook de mie volgens aanwijzingen op de verpakking. Verhit wat olie in een wok en pers de knoflook erboven. Voeg de gember toe en fruit deze ongeveer 2 minuten. Voeg de kip toe en bak het rondom bruin. Voeg de Oosterse wokgroente toe en bak het nog 2 minuten.

Stap2

Voeg ongeveer 2 liter kokend water toe en verkruimel de bouillontabletten erboven. Breng het geheel aan de kook en roer regelmatig door. Giet de mie af en schep deze door de soep. Voeg ook de ketjap manis en de bosuitjes toe en roer goed door. Serveer de soep over 4 kommen.

Benieuwd naar meer Oosterse gerechten? Kijk dan eens bij onze Aziatische recepten.

Het leuke aan koken vind ik..

Lees meer van deze chef
Gemiddelde waardering

(4 / 5)

4 5 1
Waardeer dit recept

1 personen hebben dit recept gewaardeerd

108

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

.
  • © 2017 simpele-recepten.nl - Realisatie website: SEOlab